Analiză / Cum se împlinește profeția lui Mitică

Alexandru Maxim este cel mai prolific ”tricolor” din acest sezon, a marcat 3 goluri pentru VFB Stuttgart / sursa foto kiker.de

Dubla decisivă pentru calificarea României la Cupa Mondială de anul viitor din Brazilia bate la ușă, iar primul meci, cu Andora, se va disputa vineri, 11 octombrie, de la ora 21.30, pe Estadi Comunal din Andorra La Vella. „La ăștia trebuie să le dăm 8 goluri”, a decretat șeful Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Dumitru Dragomir.

Opt goluri au dat toți la un loc
Recunoscut pentru ”profețiile” sale Mitică Dragomir ar putea suferi o cruntă dezamăgire făcând o analiză simplă, bazată pe artimetica din primii doi ani de școală. Selecționerul a convocat 23 de jucători pentru dubla cu Andorra și Estonia, dintre care opt sunt cu profil ofensiv, cinci atacanți și alți trei mijlocași obișnuiți să tragă la poartă.

Oamenii de gol ai lui Piți sunt Stancu (1 gol), Marica (0), Grozav (0), Keșeru (1) și Bucur (2). În total  au marcat toți cinci, 4 goluri. Mijlocașii cu valențe ofensive Tănase (1), Maxim (3) și Torje (0) au același număr de goluri în actualul sezon, firește împreună. Un calcul elementar arată că dacă vor juca toți titulari și vor înscrie fiecare de câte ori au făcut-o pentru echipele lor de club, atunci Mitică ar putea zâmbi și după meciul cu micuța selecționată de la granița dintre Spania și Franța.

Există, însă, și un impediment, Andorra are o medie de numai 3 goluri încasate pe meci în actualele calificări. Dacă ”profeția” șelului de la Ligă nu se împlinește vineri, România mai are o șansă, marți, 15 octombrie pe Arena Națională, împotriva Estoniei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu