Amalia Tătăran, regina spadei sătmărene

Amalia Tătăran la al patrulea titlu de campioană naţională la junioare

Amalia Tătăran, una dintre cele mai valoroase scrimere sătmărene din noul val, a reuşit să câştige un nou titlu de campioană la junioare individual. Este al patrulea câştigat la această categorie de vârstă şi al 24-lea din carieră, aici intrând şi performanţele obţinute cu echipa.

Fără doar şi poate că anul acesta este unul foarte prolific pentru Amalia, talentata scrimeră reuşind şi două performanţe remarcabile pe plan internaţional, medalia de argint la individual, în cadrul Campionatelor Europene de la Budapesta şi tot argint, dar de data aceasta cu echipa României de senioare, la Campionatele Europene de la Zagreb.

Cât priveşte C.N de spadă de la Satu Mare, Amalia a reuşit să se impună fără probleme, în ultimul act ea reuşind să câştige, scor 15-11, în faţa Claudiei Năboiu, legitimată la LPS Craiova.

Tabloul celor mai bine opt clasate scrimere la C.N de spadă junioare individual arată astfel:1.Amalia Tătăran (CS Satu Mare), 2.Claudia Năboiu (LPS Craiova), 3.Alexandra Deciu (LPS Craiova), 3.Cezara Constantin ( LPS Craiova), 5.Alexandra Predescu (Steaua), 6.Adela Danciu (Steaua), 7.Oros Bianca (CS Satu Mare), 8.Alexandra Ionică (LPS Craiova).

Aceste Naţionale de junioare au fost ultimele la care a participat Amalia Tătăran, de la anul ea urmând să concureze doar la senioare. Din păcate pentru scrima sătmăreana, sportiva şi-a manifestat dorinţa  de a se transfera la Dinamo Bucureşti, acesta fiind ultimul concurs pentru CS Satu Mare.

Marţi se va desfăşura proba pe echipe, cu CS Satu Mare favorită la medalia de aur.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu