Alina Ţurcaş revine în teren, la CSM Bistriţa

Alina Turcas a jucat în ultimii cinci ani pentru "U" Jolidon, iar din această toamnă va evolua pentru CSM Bistriţa

Oficialii echipei feminine de handbal CSM Bistriţa au reuşit să dea o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor, după ce au convins-o pe Alina Ţurcaş să evolueze la formaţia locală pentru un sezon. În această vară, imediat după terminarea campionatului handbalista a anunţat că se retrage din activitatea de performanţă.

Alina Ţurcaş evoluează pe postul de inter dreapta şi are 41 de ani, fiind de departe cea mai experimentată jucătoare din lotul pregătit de antrenoarea Carmen Mican. “Este o achiziţie extrem de importantă pentru echipa noastră. Alina este un sportiv şi un om de o calitate exemplară. Experienţa ei ne va ajuta foarte mult în teren şi în afara lui”, a declarat Mican.

Alina Ţurcaş are în spate o carieră excepţională. A debutat la Dinamo Braşov, după care a fost transferată la Silcotub Zalău, echipă pentru care a evoluat neîntrerupt vreme de 14 ani. În 2004 s-a transferat în Spania la Itxako, iar din 2008 până în această vară e jucat cinci sezoane la Universitatea Jolidon Cluj, alătrui de care a cucerit trei titluri de vicecampioană a României şi o medalie de bronz în precedenta ediţie de campionat.

“După 29 de ani petrecuţi pe terenul de handbal e foarte greu să iei o astfel de decizie, să te retragi. Fizic simt că pot să mai joc aşa că am acceptat cu mare drag oferta de la Bistriţa şi sper să facem o treabă bună aici. Sunt oameni inimoşi la club, care iubesc handbalul şi îşi doresc ca această echipă să obţină performanţe frumoase. Toate aceste lucruri mi-a uşurat enorm decizia de a semna cu CSM”, a declarat handbalista.

Alina Ţurcaş va debuta pentru noua sa echipă, sâmbătă, 28 septembrie, în partida pe care CSM Bistriţa o va disputa în deplasare, la SCM Universitatea Piteşti, în cadrul etapei a II-a a Diviziei A.

Distribuie:

Postaţi un comentariu