Alexandru Nyistor, la un pas de a furniza surpriza Mondialelor

Alexandru Nyistor, la un pas de fericire

Singurul reprezentat al spadei masculine pe tabloul de 64, Alexandru Nyistor, a fost la un pas de a furniza una dintre marile surprize ale Campionatelor Mondiale de Scrimă de la Budapesta. Alexandru a fost la o tuşă distanţă(!) de a-l elimina pe favoritul numărul 2, elveţianul Max Heinzer.

Sătmăreanul, care momentan este legitimat la CSU Târgu Mureş, a început foarte bine asaltul surprinzându-şi adversarul. Aşa se face că la un moment dat scorul îi era fovorabil, 10-7, numai că la acest scor, comite câteva greşeli fapt ce-i permit elveţianului să egaleze. Chiar şi aşa Sanyi nu face pasul înapoi şi este foarte apropape de a furniza marea surpriză a competiţiei, după ce duce scorul la 14-13. Heinzer arată însă că nu degeaba este favoritul numărul doi la medalia de aur şi cu mult sânge rece întoarce pentru 14-15.

“Nyistor a făcut un asalt aproape perfect. Încă la antrenamentul dinaintea partidei i-am spus că nu are ce pierde şi dacă tot e să moară măcar să o facă frumos. A fost la o tuşă distanţă de a furniza marea suspriză a Mondialelor. Din păcate a făcut câteva greşeli elementare speculate de Heinzer, care până la urmă a arătat că nu degeaba este unul dintre favoriţii la medalii. Sper că pe data de 11 august, când vom evolua cu echipa şi ceilalţi băieţi să fi luat ceva din ambiţia lui şi să facem un meci mare cu Germania” ne-a declarat imediat după asalt, antrenorul Csiszar Francisc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu