Adrian Șulcă, medalie de aur la Campionatul Mondial de judo din Italia

Triplu medaliat cu aur, la JOT, CE și CM, judoka Adrian Șulcă este unul dintre cei mai titrați sportivi clujeni, într-un sport olimpic, din ultimii 30 de ani Sursa foto: www.IJF.org

După ce în urmă cu nici o lună de zile a cucerit aurul la Campionatul European de judo din Luxembourg, Adrian Șulcă a reușit să câștige, în urmă cu puțin timp, și medalia de aur la Campionatul Mondial de judo care se desfășoară în aceste zile la Olbia, în Italia.

Legitimat la ”U” CSM Cluj, Adrian Șulcă s-a clasat pe primul loc la CM de judo juniori, în limitele categoriei 73 de kg, după ce l-a învins în finală pe Umalt Demirel din Turcia, medaliile de bronz fiind câștigate de Luigi Centracchio (Italia) și Daniel Pochop (Cehia).

Prin această performanță excepțională, Adrian Șulcă este primul sportiv legitimat la un club din Cluj care se poate lăuda cu un titlu de campion mondial, după 1990, într-un sport olimpic individual! Clujul mai are patru campioane mondiale într-un sport olimpic, dar la handbal. Trei la CM de tineret, Carmen Amariei (1995), Ionica Munteanu și Alina Ariton (1999) și una la CM de junioare, Cristina Laslo (2014).

Totodată, Adrian Șulcă este primul sportiv clujean campion mondial într-o probă olimpică masculină după 1990. Original din Calafat, unde a fost descoperit de prof. Alexandru Pop, Adrian Șulcă a venit în 2015 la Cluj, pregătindu-se cu lotul olimpic de judo coordonat de prof. Florin Bercean, lot care în urmă cu doi ani s-a mutat la Oradea.

În cei șase ani de când este legitimat la ”U” CSM Cluj, Adrian Șulcă are în palmares trei medalii de aur – la Jocurile Olimpice de Tineret (Buenos Aires 2018), Campionatele Europene de juniori (Luxembourg 2018), Campionatele Mondiale de juniori (Olbia / Italia 2021) și două medalii de bronz la CE de juniori, individual și cu echipa (Sarajevo 2018).

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu