Achiziţii / “U” Cluj ratează transfer după transfer

Titular de drept la Hearts of Midlothian, Ryan Stevenson a refuzat oferta de a juca la "U" Cluj / sursa foto: dailzrecord.co.uk

Doi dintre cei mai importanţi jucători care şi-au dat iniţial acordul de a evolua în partea a doua a campionatului la Universitatea Cluj s-au răzgândit şi au transmis conducerii “şepcilor roşii” că nu vor da curs ofertelor. Cel mai sonor nume de pe lista de achiziţii era scoţianul Ryan Stevenson (foto), al doilea căpitan al echipei Hearts of Midlothian.

Trei într-o săptămână
Primul jucător care a refuzat oferta de la Cluj a fost atacantul Mamadou Samassa, legitimat la Chievo Verona. Deşi nu a evoluat decât 2 minute în actualul sezon francezul speră să obţină un contract în Ligue 1, varianta Universitatea Cluj nefiind pe placul său.

A urmat Ryan Stevenson care, după ce s-a declarat încântat să îmbrace tricoul alb şi negru i-a transmis administratorului special al clujenilor, Vlad Munteanu, că preferă să continue în Scoţia, deşi echipa la care evoluează, Hearts of Midlothian are mai probleme financiare şi va retrograda în liga secundă la finalul actualului campiont.

„Stevenson trebuia să ajungă în cantonamentul din Turcia imediat după etapa din weekend-ul trecut. Am discutat cu el şi mi-a spus că a adunat date despre <U>, că este încântat de ofertă şi că vrea să joace la noi, apoi a zis că nu ar vrea să joace totuşi în campionatul din România. E păcat pentru că ar fi fost un jucător care ne putea ajuta mult, e un fotbalist care vede foarte bine jocul, e un bun pasator, aleargă mult”, a declarat Vlad Munteanu.

Cel de al treilea fotbalist care s-a răzgândit în decurs de numai o săptămână este fostul dinamovist Ştefan Grigorie, care a evoluat ultima dată în campionatul Ciprului, la Apollon Limassol. În vârstă de 31 de ani Grigorie a decis să semneze cu FC Braşov, echipă antrenată de fostul său tehnician de la Dinamo, Cornel Ţălnar.

Doi juniori întăresc mijlocul Universităţii
În lipsă de alte variante oficialii clubului de fotbal Universitatea Cluj şi cei de la CS Mioveni au ajuns la un acord pentru împrumutul jucătorilor Cosmin Popescu şi Robert Florin Boboc. Ambii sportivi au 18 ani, sunt internaţionali de juniori şi evoluează la mijlocul terenului.

Cei doi ar putea debuta în tricoul universităţii, astăzi, în amicalul pe care “şepcile roşii” îl vor disputa în cantonamentul din Antalya, în compania austriecilor de la Wiener Neustadt. Popescu şi Boboc au semnat angajamente valabile până la sfârşitul actualului campionat cu opţiune de cumpărare definitivă din partea Universităţii.

“Mai avem nevoie de un mijlocaş central cu experienţă, să vedem cu cine vom reuşi să cădem de acord pentru un transfer. Stevenson şi Grigorie s-ar fi pliat perfect pe stilul de joc al echipei noastre, dar continuăm să căutăm. Până la începutul campionatului vom fi acoperiţi pe toate posturile”, a adăugat Vlad Munteanu.

Până în acest moment “U” i-a achiziţionat pe Boutadjine de la Pandurii Târgu Jiu, Max Nicu şi Roland Gercaliu, ambii aduşi din Germania, Rada şi Marius Martac. Alături de ei se află în pregătiri şi Gabriel Machado, acesta urmând să primească până la sfârşitul stagiului de pregătire din Turcia un răspuns dacă va fi sau nu păstrat în lot.

Până la noi transferuri Universitatea Cluj va disputa, astăzi, cel de al doilea meci test din această iarnă, cu Wiener Neustadt. În prima partidă amicală alb-negri au fost învinşi de Cernomoreţ Odesa, formaţie clasată a 5-a în campionatul din Ucraina şi calificată în primăvara UEFA Europa League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu