50 de înotători temerari sunt așteptați duminică la tradiționala cursă „Traversarea Tarniței”

Traversarea Tarniţei, eveniment de tradiție, ajuns la cea de a 14-a ediție va avea loc, duminică, 25 iulie, pe lacul Tarnița din județul Cluj. Spre deosebire de anii precedenți, datorita pandemiei organizatorii au fost nevoiți sa renunțe la ediția a 7-a a evenimentului Triatlon Cluj.

Înscrierile se pot face pe site-ul organizatorului până sâmbătă, 24 iulie, ora 16:00 (www.club-orca.ro), iar Clubul Orca se aşteaptă la un număr de 50 de participanţi pentru evenimentul de înot. Traversarea Tarniței presupune o cursă de înot în ape deschise aleasă special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.

Competiția va consta în proba de parcurgere în înot a distanţei 6.500m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul probei se va da în ziua de duminică, 25 iulie, de la debarcader, la ora 10:00. Timpul limită de parcurgere a distanţei este de 3 ore.

Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarnița, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Siguranţa înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj de salvare care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.

Participanţii vor fi împărţiţi pe 7 categorii de vârstă:
– sub 20 de ani;
– 20-2;
– 30-39;
– 40-49;
– 50-59;
– 60-69;
– 70 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.

În acest organizatorii anunță participarea unor înotători de excepție atât din România cât și din afara țării. Cel mai vârstnic participant la edițiile precedente are 69 ani, iar cel mai tânăr doar 10 ani.

Publicul este invitat să asiste şi să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader/coada lacului) precum şi de pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de către organizatori.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi, toţi reuşind să termine cursa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu