Sănătatea Cluj dă lovitură după lovitură. Încă un simbol al Universității Cluj a semnat cu ”virușii verzi”

Sănătatea Cluj a mai dat o lovitură de imagine. Fostul internațional Dorin Goga a semnat cu gruparea ”virușilor verzi” din liga a treia. Este al treilea fost jucător al Universității Cluj care ajunge sub comanda antrenorului Marius Semeniuc, după George Florescu, și el fost internațional, și Valentin Lemnaru, fostul golgheter al ”Șepcilor roșii”.

„CS Sănătatea SP Cluj #VİRUSİİVERZİ anunță că a ajuns la un acord cu experimentatul atacant Dorin Goga.
Îi uram bun venit în familia noastră!
Așadar, după venirea lui George Florescu și Valentin Lemnaru, Sănătatea completează capitolul veniri, formând o tripletă redutabilă!
Hai Sănătatea!”, se arată în comunicatul clubului din liga a treia.

Dorin Goga, cel mai scump fotbalist din istoria ”U” Cluj
A debutat în tricoul alb-negru al Universității Cluj în 2003. Avea doar 19 și multe vise. Cinci sezoane a jucat în Liga 2 pentru ”U”. În momentul promovării, la finalul campionatului 2006/2007, Dorin era deja un jucător pe care conducătorii din fotbalul românesc puseseră deja ochii.

Și-a dorit atât de mult să reușească alături de echipa lui încât și-a înfrânat orice tentație de a semna cu rivalele din Liga 1. Abia la finalul sezonului 2007/2008, din cauza situației precare a clubului, a acceptat să plece în Banat, la Poli Timișoara.

În ultima perioadă petrecută la gruparea de pe malul Begăi, Dorin a trăit aceeași dezamăgire de la Cluj. La clubul bănățean au apărut problemele și a urmat inevitabil pasul următor. Atacantul a ales Rapidul, dar după doar o jumătate de an a fost obligat să plece, tot din cauza problemelor financiare.

Sătul de atâtea eșecuri în țară, Dorin a decis să-și încece norocul ”afară”. Prima oprire a fost în campionatul statului Israel. Cu Hapoel Ramat Gan a câștigat Cupa și a venit o nouă provocare, Georgia.

La Dinamo Tibilisi a fost dorit insistent de fostul lui antrenor de la Poli, Dusan Uhrin. Gruzinii nu au stat pe gânduri și au avut grijă să-și asigure serviciile fotbalistului clujean. În tricoul fostei câștigătoare a Cupei Cupelor (Dinamo Tibilisi a câștigat trofeul în 1981 – n.a.), Dorin și-a trecut în palmares ceea ce nu a reușit în Banat, titlul de campion.

A urmat Cupa Georgiei și tentația banilor. Avea deja 30 de ani și a ales o destinație exotică, în China la Harbin Yiteng. N-a apucat să debuteze oficial pentru Harbin Yiteng, ci a făcut cale întoarsă. Când orice fotbalist, sau antrenor român visează să joace în China, Dorin a ales ASA Târgu Mureș.

Ca și în cazul Poli, și la Târgu Mureș fotbalistul a fost aproape de câștigarea campionatului, dar eșecul din ultima etapă, chiar la Târgu Mureș, a direcționat trofeul către FCSB, echipa care l-a dorit atât de mult, dar care nu a reușit niciodată să obțină semnătura lui.

Următorul sezon (2016/2015) l-a găsit pe Dorin din nou în Banat. Poli nu mai era cea de pe vremea lui Marian Iancu și Ioan Ovidiu Sabău. Problemele erau și acolo la ordinea zilei, dar echipa a reușit să supraviețuiască și datorită lui Goga. Pribegia fotbalistului s-a terminat în vara lui 2016.

A fost tentat să dea curs ofertelor din Liga 1, dar proiectul de la „U” l-a atras ca un magnet. Dorin Goga, alături de alți jucători emblematici ai Universității, Gabriel Giurgiu, Octavian Abrudan, sau George Florescu, a ales să joace în Liga a 4-a, să dea înapoi ceea ce clubul universitar i-a oferit la început de carieră.

S-a retras din activitate la începutul acestu an și a cerut conducerii clubului să-i rezilieze contractul. Lui Dorin Goga i s-a propus să ocupe o funcție în organigrama clubului ”Șepcilor roșii”, dar părțile nu au ajuns la un consens.

Goga a fost cel mai scump jucător transferat vreodată de ”U”. Poli Timișoara plătea 1,5 milioane de euro pentru el în 2008. Este singurul fotbalist din istoria clubului clujean care a marcat pentru Universitatea în toate ligile în care a evoluat echipa (liga a 4-a, a 3-a, a 2-a și Liga 1) și, de asemenea, singurul fotbalist care a marcat peste 100 de goluri în tricoul lui ”U”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu