Ylenia Perrottelli, voluntarul SEV, şi-a încheiat misiunea la Satu Mare

Ylenia Perrottelli

Timp de 9 luni, Asociaţia STEA din Satu Mare, unul dintre puţinele ONG-uri care se ocupă de copiii şi tinerii străzii, a derulat proiectul “Voluntariat pentru incluziunea copiilor si tinerilor strazii”, iar Ylenia Perrottelli, voluntar al Serviciului European de Voluntariat a fost sufletul acestui proiect finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Programului “Tineret în Acţiune”. Proiectul a avut ca promotori organizaţia Popica Onlus din Italia şi Asociaţia STEA, care a avut rolul de gazdă.

La finalul activităţii sale ca voluntar în Satu Mare, Ylenia Perrottelli a prezentat principalele rezultate ale proiectului şi beneficiile obţinute în urma acestei experienţe în cadrul Serviciului European de Voluntariat. Ea a subliniat că proiectul şi-a atins obiectivele, atât cele legate de dezvoltarea metodelor inovative de intervenţie socială prin activităţi de educaţie non-formală, realizate la Asociaţia STEA, cât şi cele de promovare a cetăţeniei active şi de dezvoltare a abilităţilor sale prin intermediul acţiunilor strâns legate de combaterea problemelor de excluziune socială a grupurilor vulnerabile din Satu Mare.

Pe parcursul celor 9 luni de activităţile în care s-a implicat Ylenia, s-a lucrat zilnic cu 52 de copii şi tineri ai străzii în cadrul unor activităţi practice de deprindere a igienei, şi educative, respectiv consiliere pe teme de sănătate şi educaţie sexuală, cu accent pe prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a sarcinilor nedorite. Alte activităţi importante la care a participat Ylenia Perrottelli sunt cele derulate de unitatea mobilă a Asociaţiei Stea, prin intermediul cărora 150 de persoane. De asemenea, Ylenia s-a implicat în realizarea unei cercetări calitative asupra situaţiei grupului ţintă cu care lucrează Asociaţia STEA rezultând un „Raport cu privire la cauzele istorice de discriminare şi condiţiile de viaţă ale romilor din Satu Mare, având ca suport audio-video documentarul „Bine aţi venit în casa mea” realizat în cadrul acestui proiect.

În următoarele 2 luni, până la sfârşitul anului, Asociaţia STEA şi Popica Onlus din Italia vor organiza o serie de evenimente de diseminare şi exploatare a rezultatelor proiectului prin care, pe baza modelului de succes al experienţei Yleniei Perrottelli, va fi promovat voluntariatul şi cetăţenia activă în rândul tinerilor din România şi Italia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu