Vom fi urmăriți cu 66 de ochi

Intersecţia Burdea / Sursa foto: satmareanul.net

Municipiul Satu Mare va fi supravegheat video cu nu mai puțin de 66 de camere, care vor fi montate în zonele fierbinți ale orașului. Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste 13 milioane de lei.

Primăria municipiului Satu Mare a scos la licitație contractul de lucrări, montarea efectivă a camerelor urmând să aibă loc doar la începutul anului viitor. Șeful Poliției Locale, Florin Găzdac, afirmă că cele 66 de camere de supraveghere vor fi amplasate strategic în puncte diferite ale oraşului, la toate intrările în oraş, în toate intersecţiile mari, în zonele pieţelor publice, instituţiilor de învăţământ, unde s-au înregistrat probleme în trecut, dar și pe principalele artere. În Piaţa Libertăţii vor fi amplasate șase camere, alte artere principale vizate fiind intersecţia Crinul, intersecţia Burdea și intersecţia de la Biserica cu Lanţuri. Potrivit lui Găzdac, scopul montării camerelor este de a preveni infracţionalitatea  şi faptele contravenţionale din sectorul ordinii publice.

Sătmărenii sunt sceptici în ceea ce priveşte montarea camerelor de supraveghere, punând la îndoială corectitudinea cu care va fi utilizată această nouă metodă. ”Nu m-aș simți bine să mă știu monitorizat tot timpul, este un atentat la dreptul meu de a avea intimidate chiar și în spațiul public”, ne-a spus un sătmărean. Șeful Poliției Locale dă însă asigurări că sistemul de supraveghere video este astfel conceput încât să nu atenteze asupra intimităţii persoanelor. ”Acesta va fi folosit strict conform legii”, a adăugat șeful Poliţie Locale Satu Mare.

Text: Sergiu Podină

Distribuie:

Postaţi un comentariu