Vivien urma să fie adoptată de o familie înstărită

Alexandrina Nistor (foto dreapta) este femeia care a vrut să o adopte pe Vivien

Pedofilul Ovidiu Deteșan nu a cauzat doar multă durere în sufletele celor apropiați lui Vivien, fetița violată și apoi ucisă cu sânge rece, ci a distrus și viitorul mai bun pe care o familie înstărită din Satu Mare vroia să i-l ofere fetiței.

Alexandrina Nistor, proprietara unui restaurant din Satu Mare, a cunoscut-o pe fetiță în urmă cu aproximativ un an de zile, timp mai mult decât suficient pentru a prinde mare drag de ea. Relaţia dintre cele două s-a închegat atât de puternic, încât Alexadrina a început să se gândească la adoptarea fetiței, pentru a-i oferi un viitor mai bun şi o viață pe care nu ar fi avut-o alături de familia sa.

O copilărie nefericită

Vivien avea 10 ani şi abia începuse să-şi trăiască viaţa. Provenea dintr-o familie nevoiaşă şi dezorganizată, care trăia într-o sărăcie lucie, cu mama, un tată vitreg şi cu o soră mai mare devenită mama a doi copii la 17 ani. Trăiau toţi în 20 de metri pătraţi, într-o singură încăpere, în locuinţele sociale de pe strada Toamnei.

Vivien a avut o copilărie nefericită, dar şi-a găsit alinarea în sânul bisericii, a unor asociaţii care au ocrotit-o în ultima vreme, iar de un an de zile era ajutată şi de Alexandrina Nistor, o femeie înstărită şi mărinimoasă, patroana unui restaurant din oraş.

Cum s-au cunoscut cele două

Alexandrina Nistor spune că avea de gând să o adopte pe fetiță. Cele două s-au cunoscut în urmă cu aproximativ un an de zile. Vivien mergea destul de des la restaurant și cerea uleiul ars de la mâncarea pregătită pentru clienţi, pentru a-l duce acasă. În loc să cerșească pe stradă, Vivien prefera să ceară un lucru de care știa că familia sa se poate folosi.

Alexandrina a ajut-o extrem de mult. Nu-i dădea uleiul ars, așa cum cerea fetița, ci îi punea câteva porții din felurile de mâncare pregătite  de bucătari  în ziua respectivă. Relația lor devenind tot mai strânsă, femeia o “șantaja“ pe micuță, spunându-i că pentru fiecare notă de 10 pe care o primeşte la şcoală, îi va da câte 10 lei. Așa a și făcut, iar Vivien a ajuns să fie o elevă de nota 10.

Alexandrina Nistor a declarat că, nu cu mult timp în urmă, a întrebat-o pe copilă ce părere are despre o schimbare radicală din viața ei, iar Vivien a părut să-i fi plăcut ideea. Femeia a vorbit și cu mama fetiţei, exprimându-și la rândul ei aceeași părere, fără foarte multe insistențe.

 „Am vorbit cu Andreea, mama lui Vivien și a fost de acord. Nu a trebuit să insist foarte mult. Ba chiar a insistat să o iau și pe ea în casă la curățenie. A insistat foarte mult, dar i-am spus că nu e posibil. Vroiam ca Vivien să-și schimbe modul de viață cu care mama ei a obișnuit-o. Dacă o adoptam o duceam în vizită la mama ei, că doar e normal, dar nu aș fi vrut să vină zilnic să bată la ușa mea cei care o cunoșteau“, a declarat femeia.

Doi copii, în grija unui copil

Femeia mărturisește că în ultima vreme Vivien era foarte retrasă, ceea ce a pus-o pe gânduri. Cu toate că în general povesteau mult, Alexandrina spune că în ultimul timp Vivien avea o altă atitudine. Femeia spune că nu l-a cunoscut pe criminalul Ovidiu Deteșan, nu l-a văzut împreună cu copila niciodată, dar în schimb o cunoștea pe mama și pe sora lui Vivien și cei doi copii ai săi. Proprietara restaurantului dar și apropiații copilei susțin că sora fetiței era iresponsabilă. Fugea de acasă de multe ori și îi lăsa pe copii cu mama sa și cu Vivien.

 „Vivien venea de multe ori cu cei doi copii ai surorii sale la mine la restaurant. O vedeam și pe stradă că de multe ori de abia se descurca. Un copil de 10 ani să ducă în brațe un copil și să împingă în același timp un cărucior cu un alt copil…“, mărturisește Alexadrina Nistor.

Au simțit din prima clipă că Ovidiu e criminalul

Alexandrina Nistor a participat intens la căutările fetiței. Nu dormea nopțile şi o căuta peste tot unde-i trecea prin cap că fetița ar fi putut să fie. Ea și fiica ei, Carina, au bănuit din prima zi că Ovidiu este criminanul. Daniel Someșan, voluntarul de la Asociația Acoperământul Maicii Domnului, cel care a coordonat voluntarii în căutările fetiţei, a declarat că Alexadrina și fiica ei au susținut din prima clipă că Ovidiu este criminalul, dar că nu au avut nicio dovadă.

„Mi-am dat seama de acest lucru, după ce am aflat că Ovidiu a declarat că s-a întâlnit cu Vivien la Piața de Vechituri și că a ajutat-o să treacă strada. Am știut că este o minciună, pentru că Vivien nu avea nevoie de ajutorul nimănui pentru a trece o stradă. Umbla singură mai mereu, era obișnuită. Atunci mi s-a părut foarte suspect“, a declarat Alexadrina Nistor.

Polițistul Blidar, singurul implicat total la căutări

În ceea ce privește căutările fetiței, femeia mărturisește că cel mai implicat în această poveste a fost Felician Blidar, inspector principal în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, compartiment Urmăriri.

„Nu a existat un moment în săptămâna această de căutări în care să nu-mi răspundă la telefon. Și noaptea îmi răspundea la telefon dacă era cazul. A fost extrem de ajutător pentru noi“, a declarat Alexadrina Nistor.

Femeia a mai spus că nu a văzut nicio altă echipă din cadrul Poliţiei împlicată în acţiune şi că Felician Blidar a fost singurul care ar fi dat o mână de ajutor familiei, apropiaților și celor de la Asociația Acoperământul Maicii Domnului.

Citeşte şi Monstrul care a ucis-o pe Vivien a fost arestat. Cine e criminalul de copii

Distribuie:

Postaţi un comentariu