Virgil Enătescu: Problema botoşeilor poate fi rezolvată doar la Psihiatrie!

Luni, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Satu Mare, preşedintele Adrian Ştef a solicitat să fie mandatat de către consilieri pentru a emite pe adresa Comisiei Naţionale de Combatere a Discrimănării (CNCD), punctul de vedere referitor la taxa pe botoşei percepută la Spitalul Judeţean Satu Mare fiecărei persoane care intră în unitatea medicală. Solicitarea preşedintelui Ştef a fost formulată în urma adresei primite din partea CNCD după ce Fundaţia Freies Europa Weltanschauung a cerut Consiliului Judeţean să renunțe la taxa considerată ilegală. Deoarece nu a primit un răspuns, reprezentanţii fundaţiei s-au adresat CNDC, iar acum conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare a trebuit să formuleze punctul de vedere.

Intervenţia preşedintelui Adrian Ştef a fost susţinută de unii dintre consilieri, iar cel mai insistent a fost Virgil Enătescu. Consilierul PNL a început prin a spune că “botoşeii apără interesele spitalului”, a continuat arătând că cei care au depus plângere pentru discriminare la CNCD sunt dezinformaţi, deoarece “toată lumea trebuie să poarte botoşei în spital, deci nu e nimeni discriminat”, şi a încheiat prin a susţine – cu referire la reprezentanţii fundaţiei sătmărene care a depus plângerea – că “pentru ei, această problemă poate fi rezolvată doar la Psihiatrie”.

Taxa pe botoşei a fost introdusă la Spitalul Judeţean Satu Mare începând cu data de 5 iunie a.c., şi constă în taxarea cu 2 lei a fiecărei persoane care intră în spital, în schimbul sumei fiind înmânată o pereche de botoşei de unică folosinţă care trebuie puşi peste încălţămintea de stradă.

De la bun început, perceperea taxei a fost contestată, iar deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a emis inclusiv o interpelare la adresa ministrului Sănătăţii, care a solicitat eliminarea ei. Cu toate acestea, preşedintele Adrian Ştef a găsit modalitatea prin care să-i convingă pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii despre utilitatea taxei, astfel că de curând, printr-o adresă ambiguă, ministerul lasă să se înţeleagă că taxa poate fi aplicată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu