VIDEO Calvarul unui copil abuzat sexual la Satu Mare. Pedofilul, fiul unui fost poliţist

Mars impotriva pedofililor

O familie din Satu Mare povesteşte într-o înregistrare video despe calvarul prin care au trecut după ce copilul lor a fost abuzat sexual de un pedofil, vecin de bloc. Înregistrarea a fost dată publicităţii duminică seara de organizatorii marşului împotriva pedofiliei şi agresiunilor sexuale asupra copiilor.

Familia povesteşte că după ce l-au identificat pe pedofil, poliţia a reacţionat foarte greu, fiind nevoiţi să facă sesizări peste sesizări la şefii Poliţiei ca să se asigure că ancheta va fi finalizată şi că vinovatul va fi pedepsit. Aceştia susţin că pedofilul era un consumator de droguri, fiul unui fost poliţist.

Aproximativ 100 de sătmăreni au participat duminică seara la marşul împotriva pedofiliei şi agresiunilor sexuale asupra copiilor. Cu lumânări în mâini, participanţii la marş s-au deplasat din faţa Palatului Administrativ pe pasajul pietonal “Corneliu Coposu” şi centrul vechi, în jurul parcului Libertăţii, după care au revenit în centrul nou unde au aşezat lumânările pe marginea fântânei arteziene.

Acţiunea a fost organizată de Andreea Demeteri şi Edita Enciu, cele două sătmărence care au iniţiat primul proiect la nivel naţional având ca tematică prevenirea pedofiliei şi agresiunilor sexuale asupra copiilor. Ele au pornit de la certitudinea că în România această temă este încă un subiect tabu, în ciuda numeroaselor întâmplări nefericite care au loc.
Copiilor, dar uneori şi părinţilor le este frică să vorbească despre coşmarul pe care îl trăiesc în acele momente, de aceea este timpul să se facă primul pas în combaterea acestor agresiuni. Acest prim pas l-au făcut cele două sătmărence, iar o familie din municipiu al căror copil a fost victima unui pedofil a acceptat să-şi spună povestea.

Marşul vine după ce în urmă cu aproximativ o lună, Vivien Dragoş a fost violată şi apoi ucisă de concubinul surorii sale.

Marşul vine după ce în urmă cu o lună, Vivien Dragoş, o fetiţă de 9 ani din Satu Mare, a fost violată şi apoi ucisă de concubinul surorii sale. În acest caz, autorităţile şi-au pasat responsabilitatea de la una la alta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu