Viceprimarul din Călinești-Oaș îi dă peste nas primarului

Dinu Birtoc, viceprimarul din Călinești Oaș, a făcut public proiectul care era adoptat cu nouă voturi pentru și o abținere/ FOTO Vasile Mihovici

După ce primarul Gheorghe Copil din Călinești Oaș a formulat săptămâna trecută plângere penală împotriva a șașe consilieri, în care îi acuză de abuz în serviciu contra intereselor publice şi neglijenţă în serviciu, astăzi, viceprimarul Dinu Birtoc a susținut că de fapt plângerea este o minciună grosolană a primarului, care trebuia întocmită și împotriva celorlalți trei consilieri locali PSD, care au votat expertiza.

Casa de nunți, mărul discordiei

Mărul discordiei este casa de nunţi din localitate, obiect al unui dosar civil judecat şi trimis de Curtea de Apel Oradea spre rejudecare la Negreşti-Oaş. Din ignoranţă, din necunoaştere sau din alte motive, spunea primarul Gheorghe Copil, în şedinţa din 30 mai, consilierii locali au ignorat proaspăta expertiză şi au decis menţinerea valorii imobilului din anul 2005, fără să ia în seamă necesitatea actualizării valorii în vederea adoptării unei hotărâri privind înstrăinarea unui bun proprietate a comunei Călineşti-Oaş.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de viceprimarul Dinu Birtoc, alături de președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, și de consilierul județean Radu Giurcă, viceprimarul din Călinești Oaș a declarat că plângerea este o minciună grosolană a primarului și că trebuia să fie întocmită împotriva a nouă consilieri, care au fost de acord în unanimitate cu menținerea vechii expertize. „Dacă nouă ni s-a întocmit plângere penală, atunci cer ca și celorlalți trei consilieri să li se întocmească. Dar, normal, ceilalți consilieri sunt din partea PSD și de aceea ei nu au fost luați la rost“, a susținut Dinu Birtoc.

Șomerii și mediul de afaceri

Fostul prefect Radu Giurcă a abordat subiecte legate de mediul de afaceri din Satu Mare. În viziunea sa, problema cea mai mare constă în investițiile extrem de slabe din județ. Acesta a făcut referire și la numărul șomerilor, care crește semnificativ pe zi ce trece. „Numărul șomerilor a crescut cu 16.000 în utimile luni. De asemenea, o treime din absolvenții de licee sau facultăți și-au făcut dosar pentru a intra în șomaj. Nu e tocmai bine ce se întâmplă“, a declarat Radu Giurcă.

Consilierul județean a mai atras atenția și conducerii Consiliului Județean Satu Mare, care, potrivit celor spuse de el, lucrează într-un stil neagreat de consilierii PDL. Acesta susține că proiectele de hotărâre de la ședințele de consiliu nu pot fi analizate corect de către ei pentru că se primesc cu o jumătate de oră înainte de ședință

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu