Vicepremierul Ungariei a inaugurat Liceul romano-catolic din Carei

Vicepremierul Ungariei a participat la festivitate

Vicepremierul Ungariei, Semlyén Zsolt, a participat joi la Carei la inaugurarea noului corp de clădire a Liceului Teologic Romano-Catolic Josephus Calasntius, alaturi de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, și oficialități locale. Semlyén Zsolt a declarat că statul maghiar acordă o importanță deosebită învățământului în limba maghiară din Transilvania și că va continua să finanțeze proiecte privnd construcția de școli. “Doar şcoala este acea instituţie care ne formează. Cu câţiva ani în urmă, când am stat de vorbă cu Preasfinţia Sa Schönberger Jenő, mi-am dat seama din entuziasmul lui, cât de necesară este construirea acestei clădiri în această localitate, a spus Semlyén Zsolt.”

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declaarat la rândul lui că biserica ar eun rol deosebit în rândul comunității maghiare.

“A crea o lume a valorilor este o mare provocare în zilele noastre. Trebuie să importăm valori din trecutul nostru, deoarece acele valori au trecut cu succes proba timpului. Bisericile noastre sunt în posesia acestor valori”, a afirmat Kelemen Hunor .

Noul corp al liceului are la parter patru săli de clasă şi grupuri sanitare. De la parter pot fi accesate o curte interioară şi sala de sport. Imobilul nou al şcolii este legat de cel vechi prin intermediul unui coridor acoperit, fiind totodată amenajate curtea dintre cele două clădiri şi un teren de sport.

Postaţi un comentariu