Veteranii de război, prea săraci să-și plătească cotizația

În județ mai sunt aproximativ 700 de veterani de război

Mai puţin de 700 de veterani de război au mai rămas în judeţul Satu Mare, însă mulţi dintre aceştia nu-şi pot plăti nici cotizaţia de sub un leu la asociaţia acestora care se confruntă cu probleme financiare în ultimii ani.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Satu Mare, Nicolae Codrean, a declarat luni, în şedinţa Comitetului pentru Persoane Vârstnice, că se chinuie de patru ani să obţină alocări de bani de la autorităţile locale pentru funcţionare, însă acest lucru nu este posibil deoarece organizaţia locală nu are conturile proprii ci doar pe cele ale asociaţiei-mamă din Bucureşti.

‘Cotizaţia este sub un leu, dar nici aşa mulţi nu pot să plătească. Ce să fac cu ei, să-i dau afară? Media de vârstă depăşeşte 90 de ani. Sunt părinţii, bunicii care au făcut războiul şi sunt ultimii la îndemnizaţiile care se dau la legi speciale. Pentru un an de război se dă 102 lei, pentru al doilea 60 lei, pentru al treilea şi al patrulea 50 de lei. Uitaţi-vă cât iau revoluţionarii. Care revoluţie, care revoluţionari? Înţeleg revoluţionarii care au murit, care au fost răniţi. În Satu Mare nu s-a tras un glonte, nu vreau să-i atac, dar se risipesc bani’, a spus Codrean.

Acesta a precizat că ar fi nevoie de fonduri în special pentru funcţionarea biroului, unde lucrează trei persoane care menţin evidenţele şi organizează diferite activităţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu