FOTO Vernisaj: Un colț de Ardeal, surprins în culorile toamnei

Moment muzical în cadrul expoziției „Toamnă, lumină, culoare”

O serie de artiști plastici din Transilvania și nu numai au expus marți, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, în cadrul unei expoziții dedicată exclusiv cromaticii toamnei. Intitulată sugestiv „Toamnă, lumină, culoare”, manifestarea artistică s-a adresat în special unui public cunoscător. Cu toate acestea, organizatorii au avut surpriza să constate că, la inaugurarea evenimentului, ponderea publicului tânăr a fost una majoritară.

Satu Mare a fost doar prima destinație a acestei expoziții, lucrările din cadrul ei urmând a fi expuse și în alte orașe din nord-vestul României, precum Baia Mare, Șimleul Silvaniei sau Cluj Napoca. La reușita acestui eveniment au contribuit Consiliul Judeţean, Muzeul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Culturală „Sătmărenii” şi Uniunea Artiştilor Plastici.

„În România ponderea iubitorilor de artă care participă activ la expoziții nu depășește procentul de 1%. Din acest punct de vedere mă bucură să vă la Satu Mare o prezență atât de numeroasă. Este un gest de altruism din partea publicului sătmărean față de munca și eforturile depuse de artiști pentru realizarea acestor lucrări”, a rostit, în discursul său, artistul clujean Victor Apostu.

Alături de pictorii sătmăreni Marius Vasile, Podolyak Vilmoș, Jenica Chereji Chiusbaian, Pop Csaba Otto și Nicolae Mrejeriu, în cadrul expoziției au mai fost expuse și lucrări ale unor pictori din Cluj-Napoca, Baia Mare, Sighetu-Marmației, Șimleul Silvaniei și chiar Bacău. Nici sculpturile nu au lipsit, aceast mod de manifestare artistică fiind reprezentat de artiștii Vasile Koter și Vasile Dragoș. Totodată, la crearea unei atmosfere artistice, în acord cu anotimpul căruia i-a fost dedicat vernisajul, și-au adus aportul și doi tineri interpreți sătmăreni, respectiv Abel Varga și George Negrea.

[nggallery id=262]

Distribuie:

Postaţi un comentariu