Gigantul Unicarm investeşte 13 milioane de euro în parcuri fotovoltaice

Cele patru panouri fotovoltaice din Parcul Industrial Vetiș FOTO Vasile Mihovici

Vasile Lucuţ, acţionarul şi fondatorul grupului Unicarm, are în derulare investiţii de 13 milioane de euro în două parcuri de panouri fotovoltaice, cu o capacitate cumulată de 9, 5 MW, în zona limitraofă a municipiului Satu Mare, mai exact în Parcul Industrial Vetiș.

„Este vorba despre două parcuri în zona limitrofă judeţului Satu Mare, investiții care deja s-au finalizat“, a spus Lucuţ pentru Transilvania Reporter.

Vasile Lucuţ a refuzat să precizeze în ce zonă se află parcurile fotovoltaice, însă surse de piaţă afirmă că unul dintre acestea este poziţionat în Parcul Industrial Vetiş. Aceasta este prima investiţie anunţată de şeful Unicarm în afara producţiei de alimente sau retail, businessurile de bază ale grupului.

Prin investiţia în energia verde, Lucuţ se alătură mai multor investitori care au direcţionat fonduri către această piaţă. În clubul investitorilor atraşi de plasamentele în industria energiilor considerate curate se află Jean Valvis (Dorna Agri), Zoltan Teszari (RCS-RDS) sau Bogdan Enoiu (director al McCann Erickson România).

Vasile Lucuţ este acţionarul şi fondatorul grupului Unicarm și unul dintre cei mai mari jucători din piaţa alimentară, cu afaceri de 143 de milioane de euro anual din procesarea cărnii, panificaţie şi lactate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu