Un sătmărean participă la întâlnirea proprietarilor de Dacii vechi, la Cracovia

Sursa foto: a1.ro

Aproximativ 200 de proprietari de bătrâne Dacii, printre care şi câţiva români, participă, în perioada 6-8 septembrie, la o întâlnire în Cracovia, organizată de un club automobilistic polonez.
Unul dintre participanţi, folkistul sătmărean George Negrea, proprietarul unui autoturism Dacia 1300, fabricat în 1976, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că la eveniment sunt aşteptate până la 200 de persoane din întreaga Europă. Din România mai participă sătmăreanul Traian Mezok, cu o Dacia 1100 din 1969 şi Cătălin Filip din Piteşti, cu o Dacia 1300 din 1975.

‘La Cracovia există un club al maşinilor de epocă, pasionaţi de Dacia 1100, 1300 sau 1310. Clubul are 30 de membri, toţi au Dacii, unele cumpărate din România, altele din ţara lor. Polonezii sunt foarte pasionaţi de maşini şi iubesc România, mulţi chiar au învăţat limba română. În fiecare an fac 15-20 de excursii în România cu Daciile, în special în judeţele Satu Mare şi Maramureş’, a spus George Negrea.

Pe parcursul celor trei zile ale manifestării vor avea loc mai multe evenimente, printre care un concurs de ‘eleganţă’, în cadrul căruia va fi premiată ‘cea mai originală’ Dacie, dar şi concursuri de îndemânare pentru şoferii acestor autoturisme.

Totodată, vor avea loc concerte, în program fiind inclus şi interpretul de muzică folk George Negrea.

Cel mai important lucru îl reprezintă însă faptul că proprietarii bătrânelor Dacii au ocazia să discute cu alţi pasionaţi de aceste maşini despre întreţinere, reparaţii, modele, dar au şi ocazia să defileze cu acestea, susţine George Negrea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu