Un deținut care se dădea procuror DIICOT țepuia administratorii sătmăreni prin telefon

Deţinutul se prezenta drept procuror DIICOT / Sursa foto: bzi.ro

Un oltean de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore în arestul Poliției din Satu Mare, după ce a țepuit prin telefon mai multe persoane, printre care și câțiva sătmăreni. Bărbatul dădea telefoane dintr-o închisoare de maximă siguranță din Craiova și se prezenta ca și procuror DIICOT, după care le spunea că în numele societăților administrate de către persoanele vătămate au fost achiziționate aparate folosite la eliberarea cartelelor reîncărcabile pentru telefonia mobilă. În acest sens, deținutul le solicita eliberarea mai multor bonuri de reîncărcare pentru a dovedi că acele aparate nu au fost achiziționate fraudulos, cauzând un prejudiciu total de 8000 de lei.

Politiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în colaborare cu politiștii din Dolj, au reușit să-l identifice pe S. Ilie Florin de 25 ani, din Caracal, județul Olt, cunoscut cu antecedente penale, care în perioada 14- 17 august, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a contactat telefonic mai multe persoane, în special administratori de societăţii comerciale, prezentându-se procuror DIICOT.

„Sub pretextul că în numele societăților administrate de către persoanele vătămate au fost achiziționate aparate folosite la eliberarea cartelelor reîncărcabile pentru telefonia mobilă, deținutul le solicita eliberarea mai multor bonuri de reîncărcare pentru a dovedi că acele aparate nu au fost achiziționate fraudulos, cauzând un prejudiciu total de 8000 de lei“, a declarat Roxana Cristea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare.

Sandu Ilie Florin a fost reținut pentru o durată de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu