Topografii, vinovaţi de întârzierea inventarierii terenurilor preluate abuziv în timpul comunismului

Sedinţa cu secretarii Unităţilor Administrativ Teritoriale a avut loc vineri

Din cauza topografilor care nu-şi respectă contractele, în judeţul Satu Mare inventarierea terenurilor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, bate pasul pe loc. Vineri, în cadrul unei şedinţe cu secretarii Unităţilor Administrativ Teritoriale, Cosmin Dorle – şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului a anunţat că, din cauza lipsei de colaborare dintre secretarii comisiilor şi topografi, problemele existente au apărut acolo unde punerile în posesie pe raza altor UAT nu au fost anunţate în termen de 30 de zile.

El a mai spus că ultimul termen limită pentru finalizarea inventarierii este data de 9 octombrie.

“S-au făcut foarte multe puneri în posesie, în mare parte de către alte UAT-uri pe raza teritorială a unei alte UAT.  Situaţia terenurilor din această categorie ar fi trebuit comunicată în 30 de zile, dar nu s-a făcut.  De azi începând, topografii şi secretarii primăriilor au termen până în data de 9 octombrie să finalizeze aceste situaţii, deoarece până la sfârşitul lunii noiembrie trebuie finalizat tot ce înseamnă legea 165 pe partea de inventariere”, a declarat Cosmin Dorle.

Una dintre situaţiile mai speciale există în comuna Craidorolţ, unde fosta secretară a Primăriei a fost pusă sub urmărire penală, iar secretarei actuale nu i-au fost predate documentaţiile necesare. Până în prezent, la nivelul judeţului Satu Mare au fost soluţionate circa 80% dintre solicitările de punere în posesie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu