TDL Satu Mare solicită autorităților locale un buget pentru activitățile de tineret

TDL Satu Mare cere Consiliului Local și Județean să prezinte sumele alocate în 2013 pentru activitățile de tineret

Tineretul Democrat Liberal Satu Mare face un apel către Consiliul Județean și Consiliul Local Satu Mare, ca acestea să prevadă în proiectul de buget sume destinate finanțării activităților de tineret. Membrii organizației lansează public președintelui CJ Satu Mare, Adrian Stef, și primarului orașului Satu Mare, Dorel Coica, solicitarea de a acorda o mai mare atenție tineretului și activităților specifice tinerilor.

„Nu întâmplător adresăm această scrisoare. Momentan, legislația în vigoare prevede în mod expres că autoritățile  au obligația ca în cadrul bugetelor proprii să constituie “fondul destinat tinerilor”. Având în vedere faptul că guvernarea locală USL și-a arătat incapacitatea de a atrage investitori străini și de a crea locuri de muncă pentru tinerii din Satu Mare, soliciăm ca acum să se trezească din starea de euforie creată de aburii victoriei obținute prin minciună și dezinformare și să înceapă să facă ceva real și concret pentru tinerii sătmăreni“, transmite conducerea organizației TDL Satu Mare.

Prin acest demers, TDL Satu Mare spune că nu solicită nimic altceva decât să fie respectată legea, și anume, Legea Tinerilor. Tinerii cer atât Consiliul Județean cât și Consiliul Local să prezinte public câți bani au fost alocați în anul 2013 activității de tineret ( conform Legii 350/2006 – Legea Tinerilor) și, de asemenea, ce strategie au pentru anul 2014, respectiv, câți bani vor aloca anul viitor Fondului destinat acestor activități.

Organizația solicită administrației locale USL să trateze cu respect tinerii din Satu Mare și să dea urgent curs acestei solicitări. În caz contrar, tinerii transmit că vor lua poziție față de indolența și dezinteresul gras de care dă dovadă USL față de tineri, față de cetățenii acestui județ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu