Ștrandurile sătmărene, un model pentru Primăria Râmnicu Vâlcea

Primarul Dorel Coica, alături de Emilian Frâncu, edilul din Râmnicu Vâlcea,

Aflat într-o vizită de lucru în județul Satu Mare, primarul din Râmnicu Vâlcea a remarcat cele două ștranduri ale municipiului, un model de investiții pe care dorește să le implenteze și în orașul pe care îl administrează. În replică, primarul Dorel Coica a declarat că vrea să introducă în Satu Mare modelul de iluminat public inițiat de administrația vâlceană.

Prezent vineri într-o conferință de presă alături de Dorel Coica, primarul din Rîmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a subliniat o serie de similarități între cele două municipii, dar și unele elemente observate în urbea sătmăreană pe care ar dori să le implementeze în orașul din Bănie.

„Atât Satu Mare, cât și Râmnicu Vâlcea beneficiază de un bogat zăcământ de apă termală. Diferența dintre cele două orașe constă în faptul că, spre deosebire de orașul pe care îl conduc, în Satu Mare s-au făcut investiții serioase în acest domeniu. Este un model de exploatare al resurselor naturale pe care țin să-l promovez și în Râmnicu Vâlcea”, a declarat Emilian Frâncu.

Totodată, edilul vrâncean a remarcat anumite elemente de organizare ale activității Florisal, elemente pe care ar dori de asemenea să le implementeze în sistemul de salubrizare vâlcean.

Dorel Coica: „În maxim doi, vom schimba întregul sistem de iluminat din Satu Mare”

La rândul său, primarul Dorel Coica dorește să preia modelul de iluminat public existent acum în Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre un sistem ecologic, în care becurile actuale vor fi înlocuite cu becuri LED.

„În maxim doi ani suntem convinși că vom reuși să înlocuim întregul sistem de iluminat public din Satu Mare. Am vizitat recent municipiul Râmnicu Vâlcea tocmai pentru a vedea cum funcționează acest sistem și care sunt beneficiile lui. Am aflat că, prin prin implementarea acestui tip de iluminat, municipalitatea vâlceană economisește în prezent aproximativ 30% din costurile legate de energia electrică. Prin prisma acestui fapt avem obligația să implementăm acest model și în Satu Mare”, spune primarul Dorel Coica.

Totodată în cadrul conferinței de presă cei doi edili au subliniat o serie de similarități între județul sătmărean și cel oltean. „Voi aveți apă termală și pălincă, noi avem apă termală și țuică. Voi aveți ceramica de la Vama, noi o avem pe aceea de la Horezu. Voi aveți Țara Oașului, noi avem Țara Loviștei. Avem așadar o o serie de elemente comune, în ciuda distanței geografice care ne separă”, a concluzionat primarul din Râmnicu Vâlcea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu