Stagiune aniversară a trupei maghiare a Teatrului de Nord la 60 de ani de activitate

Babarczy Laszlo - regizor / Sursa foto: 168ora.hu

Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare pregăteşte o stagiune specială, cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de la înfiinţare.

Dramaturgul Bessenyei Istvan, coordonator PR, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că trupa deschide în această toamnă o stagiune aniversară pentru celebrarea celor 60 de ani de la înfiinţare.

‘Programul stagiunii 2013-2014 a fost gândit sub semnul acestui semnificativ eveniment şi s-a materializat prin alcătuirea unui program de stagiune diversificat cu multe oportunităţi şi surprize spectatorilor. În spiritul acestei atmosfere aniversare, are loc în perioada 4-6 octombrie o manifestaţie comemorativă care va marca totodată debutul oficial al acestei stagiuni speciale. Programul acestor trei zile cuprinde o serie de recenzii de carte, dezbateri, mese rotunde, momente de comemorare a membrilor decedaţi, însă nu lipsesc din program nici piesele de teatru’, a precizat acesta.

În programul stagiunii aniversare 2013-2014 au fost incluse spectacole montate pe scena mare a Casei de Cultură a Sindicatelor (având în vedere că Teatrul intră în modernizări), precum Moricz Zsigmond – ‘Rudele’ (regia: Babarczy Laszlo), Tasnadi Istvan – ‘Finito’ (regia: Tasnadi Csaba).

Tot pentru noua stagiune sunt pregătite mai multe spectacole studio, iar Teatrul de păpuşi al trupei pregăteşte trei spectacole micilor săi spectatori.

Pe lângă spectacolele proprii, programul stagiunii este completat de spectacolele unor trupe invitate: Teatrul Szigligeti din Oradea, Teatrul Municipal Târgu Secuiesc şi Teatrul Talan Teatrum din Nyirbator (Ungaria).

Distribuie:

Postaţi un comentariu