Spectacol de teatru emoționant. Copii și tineri ai străzii, actori în rolul vieții lor

Spectacolul face parte din proiectul de promovare a valorilor civice în comunitățile din Satu Mare și Mădăras

Copiii și tinerii Asociației STEA au oferit un spectacol de teatru emoționant. După îndelungi repetiții, sub îndrumarea actriței Adriana Vaida de la Teatrul de Nord, prestația beneficiarilor Asociației Stea a adus lacrimi pe chipurile spectatorilor.

Piesa de teatru, scrisă de către echipa Stea împreună cu beneficiarii săi, a fost jucată joi seara chiar de acești copii și tineri care s-au născut, au crescut, sau pur și simplu au ajuns în stradă din cauza unor evenimente nefavorabile. Piesa, intitulată sugestiv “Viața în stradă”, prezintă experiența de viață, emoțiile și dorințele lor.

“Locația a fost aleasă tocmai într-o clădire părăsită deoarece acolo se pot regăsi cel mai bine, este mediul lor. Totodată, centrala termică dezafectată în care a fost jucată piesa, cea din Micro 15, a fost aleasă deoarece acolo vom face un Centru de Zi, Sfânta Tatiana, pentru care există deja proiect, asteptăm doar după aprobări ca să putem să demarăm ceea ce ne-am propus”, a afirmat Olimpia Silaghi, reprezentanta Asociației “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, partener al Asociației STEA la acest eveniment.

Spectacolul face parte din proiectul de promovare a valorilor civice în comunitățile din Satu Mare și Mădăras, finanțat de organizațiile franceze La Voix de l’Enfant și Solidarite Enfance Roumanie, implementat de Asociația Stea în parteneriat cu Primăria Ardud și Primăria Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu