Samsarul Michael Mureșan se ocupa cu șmenuri mici, înaintea „tunului” de 5, 2 milioane de euro

Imobilul situat pe str. Martirilor Deportați din Satu Mare

Până să dea lovitura vieții sale și să încaseze de la ANRP 5, 2 milioane de euro din drepturi litigioase pentru care a plătit 100.000 de euro, samsarul Michael ”Power”  Mureșan s-a specializat în țepe mai mici.

Soții Michael și Cristina Mureșan  și asociatul lor Emanoil Pîrjol au vândut în urmă cu cinci ani unei femei din comuna Porumbești un apartament aflat într-un imobil de pe str. Martirilor Deportați din Satu Mare pentru 50.000 de euro. Profitând de naivitatea femeii, cei trei i-a vândut un apartament fără utilități, deconectat de la rețeaua de energie electrică, gaz și apă, dar și cu o suprafață mai mică decât cea prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare, Ilona Szuhanyi constatând cu stupoare că în loc de 195 mp, apartamentul cumpărat avea în realitate doar 149 mp.

Minus 46 mp

Michael și Cristina Mureșan și asociatul Emanoil Pîrjol au încasat 50.000 de euro pentru un apartament aflat într-un imobil care e în stadiul de construcție încă din anii ’80. Cei trei au prezentat cumpărătorului un extras CF în care suprafața era de 195 mp. După efectuarea unei expertize, cumpărătorul Ilona Szuhanyi a constatat că suprafața utilă era de doar 149 mp.

Mai mult, apartamentul era deconectat de la rețeaua de energie electrică și cele de gaz și apă, dar prin contract vânzătorii s-au angajat să rebranșeze apartamentul la utilități. Toate aceste lucrări s-ar fi putut face cu puțină bunăvoință într-o săptămână.

I-a salvat prescripția

Ilona Szuhanyi i-a acționat în judecată pe soții Mureșan și pe Emanoil Pîrjol pentru a-i obliga să suporte racordarea apartamentului la utilități și pentru a-i plăti 11.776 euro pe cei 49 mp lipsă, diferența dintre suprafața din contract și cea reală.

Profitând că asociatul Emanoil Pîrjol a fugit în Germania pentru a scăpa de creditori, Michael și Cristina Mureșan au aruncat toată responsabilitatea pe acesta. Pîrjol a fugit din țară după ce a încasat sute de mii de euro din țepe imobiliare, lăsând în urmă zeci de păgubiți.

Ei au declarat că Emanoil Pîrjol este cel care s-a angajat să suporte racordarea apartamentului la utilități, dar, cu cinism, au arătat că nu s-a prevăzut un anumit termen. Asta deși în contractul de vânzare-cumpărare se arăta clar că se obligă să predea apartamentul racordat la utilități. În plus, martorii de la perfectarea tranzacției au arătat că Michael și Cristina Mureșan sunt cei care s–au obligat să suporte aceste cheltuieli.

Șmecherii au scăpat însă fără să plătească nici un leu pentru că după patru ani de la perfectarea tranzacției faptele lor s-au prescris.

Dosar greu la DNA

Sătmăreanul Michael ”Power” Mureșan a intrat în vizorul DNA după ce în data de 13 mai a încasat de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților suma de 5, 2 milioane de euro din drepturi litigioase pentru care a plătit 100.000 de euro, în baza unui contract de concesiune semnat cu beneficiarii reali, Nicolae Kindriş şi Ecaterina Nemeş, pentru ”Grădina Kindriș” din municipiul Satu Mare (peste 2 hectare de teren situat sub fostul supermarket Interex, sub Biserica Ortodoxă din Cartierul Micro 17 şi în vecinătatea acestor obiective din municipiul Satu Mare).

DNA a pus schestru pe nu mai puțin de 27 de proprietățile lui Michaael Mureșan, inclusiv pe Villa Body, hotelul din centrul municipiului Satu Mare pe care soții Mureșan l-ar fi achiziționat după ce au încasat cei 5, 2 milioane de euro, însă nu direct, ci prin interpuși.

Distribuie:

Postaţi un comentariu