Somaţii şi penalităţi pentru restanţierii la plata impozitelor şi taxelor

Pentru fiecare zi de întârziere se aplică o sancţiune de două procente / Sursa foto: adevarul.ro

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare a declanşat acţiunea de somare a contribuabililor  persoane fizice şi juridice care nu şi-au achitat dările către stat până la termenul limită 30 septembrie. Directorul Iosif Drimuş a declarat joi că în această situaţie sunt 1.500 persoane juridice şi 22.000 persoane fizice.

“Am început acţiunea de înştiinţare a acestor contribuabili care nu şi-au achitat obligaţiile. Sunt  1.500 persoane juridice şi 22.000 persoane fizice, cu diferite sume pentru cele trei tipuri de impozite şi taxe pe care le urmărim cu debite, adică impozit pe clădiri, impozit pe terenuri şi impozitul auto”, a spus directorul Iosif Drimuş.

Pentru fiecare zi de întârziere a plăţii impozitelor şi taxelor locale se aplică o sancţiune de două procente. Directorul Iosif Drimuş afirmă că împotriva celor care nu se prezintă la DITL nici după primirea somaţiilor, vor fi luate şi alte măsuri, precum popririle pe salarii sau pensii, respectiv aplicarea sechestrului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. dac says:

    Pentru o mai buna informare, cota de 2% se aplica la obligatia fiscala scadenta pe luna sau fractiune de luna si nu pe zi….

Postaţi un comentariu