Solidaritate de Sfânta Elisabeta. Pâine cu untură și ceai firbinte pentru nevoiași

Acțiunea va avea loc marți, de la ora 15.00

Comunităţile grupului de lucru diaconie din cadrul Diecezei Romano Catolice de Satu Mare organizează marți, 19 noiembrie, de Sfânta Elisabeta, o acțiune de solidaritate pentru săraci, în cadrul căreia se vor ruga pentru nevoiaşi şi vor împărţi pâine cu untură şi ceai fierbinte.

Grupul de lucru diaconie al consiliul pastoral din cadrul Diecezei Romano Catolice de Satu Mare organizează o acţiune de sărbătoarea Sfintei Elisabeta. Organizaţia Caritas a Diecezei, Serviciul de Ajutor Maltez, filiala Satu Mare, vizitatorii voluntari ai bolnavilor cu Biroul pentru Pastoraţia Bolnavilor, şi grupurile de diaconat a parohiilor se vor întâlnii marţi, 19 noiembrie la ora 15.00, în faţa statuii Sfintei Elisabeta de lângă biserica Hildegarda. Aici, PS. Eugen Schönberger îi va saluta pe cei prezenți, care se vor ruga împreună pentru săraci, vor afla amănunte despre viaţa şi vocaţia Sfintei, vor depune flori, iar la ora 16.00 vor porni spre cei nevoiaşi.

Astfel, organizatorii vor distribui pâine cu untură și ceai fierbinte în trei locații din oraș: în Micro 14 pe Aleea Neajlov, în faţa supermarketului; în cartierul Soarelui în faţa blocului social; şi pe strada Ion Ghica în faţa blocului social.

“Distribuirea are un rol practic, acela de a-i ajuta pe cei care nu îşi pot asigura alimentaţia necesară zilnică, dar are şi rolul de transmite un mesaj: nu vă lăsăm singuri. Scopul este să dăm atenţie nevoiaşilor, asemenea Sfintei Elisabeta, care a căutat mereu comuniunea cu cei necăjiţi. La acesta sunt invitaţi şi toţi sătmărenii: să afirme solidaritatea cu rostirea unei rugăciuni în faţa statuii Sfintei Elisabeta”, precizează organizatorii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu