Evaziune fiscală de 700.000 lei în sectorul panificației

Controalele au vizat domeniul produselor de panificație FOTO radio-resita.ro

În urma unei ample acțiuni de control la nivelul județului, la societăți care produc, comercializează sau depozitează produse de panificație, polițiștii au aplicat amenzi ce depășesc zeci de mii de lei. Mai mult, aceștia au constat trei infracțiuni de evaziune fiscală la societăți care ar fi prejudiciat statul cu 700.000 de lei.

Poliţiştii sătmăreni desfăşoară în această perioadă, în întreg judeţul, acţiuni de combatere şi prevenire a ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În contextul acestor acţiuni a fost constatată comiterea unor infracţiuni, au fost confiscate autoturisme şi bunuri, fiind totodată aplicate şi sancţiuni contravenţionale. Astfel, pentru încălcarea dispoziţiilor privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale al căror cuantum a depăşit suma de 35.000 lei. De asemenea, au fost confiscate trei autovehicule aparţinând unor societăţi comerciale sau unor întreprinderi individuale care desfăşoară activităţi în acest domeniu. Au fost ridicate în vederea confiscării şi produse în valoare de aproximativ 3.500 lei. Pentru încălcarea altor prevederi legale au mai fost aplicate 15 amenzi, în valoare de peste 1.500 lei.

Mai mult, poliţiştii au constatat trei infracţiuni la legea evaziunii fiscale, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 700.000 lei. În aceste cazuri se întocmeau facturi fictive, neevidenţiate în contabilitatea firmei, urmărindu-se sustragerea de la plata impozitelor şi a taxelor, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu