Și sătmărenii se „tunează“!

Numărul bărbaţilor care au apelat la injecţii cu Botox a crescut cu 47% în ultimii opt ani

Tehnicile de înfrumusețare nu mai sunt un secret pentru mulți bărbați sătmăreni, care apelează în ultimii ani la peeling-uri faciale, injecții cu botox sau acid hialuronic pentru a masca trecerea timpului. Ba chiar le depășesc numeric pe femei, în unele cazuri.

Ca la 20 de ani, în jumătate de oră

Medicul specialist în dermato-venerologie, Paula Mare, dezvăluie care sunt trucurile la care sătmărenii, în special bărbații, apelează, atunci când vine vorba de un ten revigorant și la o vârstă mai înaintată. Injectarea cu acid hialuronic durează doar 30 de minute, nu este nevoie de recuperare și nu rămân urme. Din acest motiv, procedeul înregistrează cea mai mare cerere.

„ Look-ul nu va fi artificial, aspectul va fi natural, mult mai fresh, odihnit și mult mai atractiv- cu zece ani mai tânăr. Ridurile din jurul ochilor vor fi șterse cu câteva injecții cu Botox, sprâncenele arcuite ușor fără să pară mirate, ridurile de pe frunte dispar, aspectul fiind înseninat“, explică dr. Paula Mare.

Microinjecțiile cu acid hialuronic se fac pentru diminuarea ridurilor din jurul gurii, pentru mascarea gingiei persoanelor care au zâmbetul prea larg (surâs gingival), pentru ridurile fine de pe nas. Potrivit specialistului Paula Mare, acest tratament trebuie făcut de trei ori, o dată la două săptămâni, după care efectele sunt 100% vizibile.

Bărbații preferă peelingul chimic

Peelingul chimic este cel mai “neinvaziv“ tratament, care constă într-o exfoliere controlată la nivelul pielii cu îndepărtarea straturilor superficiale ale acesteia şi regenerarea tegumentară din straturile profunde. Paula Mare susține că această metodă se adresează oricărei persoane care doreşte o piele mai tânără şi mai sănătoasă. Probabil că din acest motiv numărul tinerelor de peste20 de ani care apelează la acest procedeu, pentru reducerea sau chiar eliminarea petelor şi a cicatricilor postacnee, este tot mai mare. Totuși, peste 70% dintre pacienții medicului Paula Mare, care prefer peelingul facial, sunt bărbații. „Această metodă este preferată în special de bărbați, mai ales pentru întinerirea facială pe care o oferă. Acest gen de tratament trebuie făcut în special în perioada rece și după vârsta de 20 de ani, necesitând o perioadă de stagnare după“, declară aceasta.

Botoxul salvator

Cantități mici și bine plasate de Botox te vor face să arăți mult mai tânăr sau tânără, în maxim două săptămâni .„Unele rezultate ale injectării cu Botox vor apărea imediat, dar efectul complet va fi notabil în două săptămâni. Injecțiile cu Botox sunt prima etapă în tratamentul anti- aging și se poate începe de la vârste tinere, odată cu apariția primelor riduri din jurul ochilor. Injecțiile cu Botox ajută la evitarea formării ridurilor adevărate, care sunt definitive prin relaxarea ridurilor de expresie“, afirmă  Paula Mare.

Bărbații cer discreție

După ce multă vreme medicine estetice i s-au atribuit valenţe feminine (în anii ‘80, bărbaţii reprezentau doar 5% din numărul celor care apelau la serviciile chirurgilor plasticieni), astăzi partenerii noştri concurează cu noi la capitolul makeover. Odată cu diversificarea metodelor de tratament, acordul societăţii şi dorinţa de a se menţine tineri, numărul bărbaţilor care au apelat la injecţii cu Botox a crescut cu 47% în ultimii opt ani, potrivit Societăţii Americane de Chirurgie Plastică. Paula Mare spune că cei mai mulţi dintre sătmărenii de sex masculin sunt dispuşi să treacă pragul unui estetician cu câteva condiţii: să nu resimtă durere şi să li se garanteze discreţia.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu