Șeful Poliției Rutiere și-a făcut stradă cu sens unic

Sensul unic a fost instituit pe porțiunea cuprinsă între străzile Fabricii şi Anton Pann

Șeful Poliției Rutiere din municipiul Satu Mare, inspectorul principal Cătălin Dănciuț, și-a instituit sens unic pe strada pe care s-a mutat nu de multă vreme. Și nu pe întreaga stradă, ci doar în zona propriei case. Scopul ar fi, după cum susține acesta, fluidizarea traficului. O idee foarte bună, după cum spun și vecinii, care ar fi trebuit pusă în aplicare de câțiva ani. Problema a fost rezolvată abia acum, la câtva timp după ce chiar șeful Biroului Rutier a avut posibilitatea de simți problema pe propria piele, de când s-a mutat în zonă.

Polițistul propune, polițistul aprobă

Introducerea sensului unic a fost decisă de Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei a municipiului Satu Mare, în data de 11 septembrie. Comisie din care face parte și inspectorul principal Cătălin Dănciuț, care fiind singurul de specialitate din comisie are un rol hotărâtor. Comisia a decis că trebuie să se instituie sens unic pe strada Grigore Ureche, pe porţiunea cuprinsă între străzile Fabricii şi Anton Pann, cu intrare dinspre Fabricii și pe strada Trandafirilor, pe porţiunea cuprinsă între Piaţa 14 Mai şi strada Fabricii, cu intrare dinspre Piaţa 14 Mai.

Ciudat însă este că hotărârea prevede sensul unic să fie instituit doar pe O porțiune din zona casei lui Cătălin Dănciuț și nu pe toată strada Grigore Ureche. La fel de straniu este faptul că sătmărenii care locuiesc pe strada respectivă au reclamat de ani de zile ambuteiajele zilnice care au loc din cauza traficului greu. A fost nevoie ca șeful Poliției Ritiere să se mute pe strada lor.

„E foarte bine că s-a luat această decizie. Am așteptat de mult timp să fie instituită această regulă deoarece zilnic trec pe aici camioane, mașini ale școlilor de șoferi sau autobuzele, fiind rută a Transurbanului“, a declarat unul dintre locuitorii de pe strada Grigore Ureche.

Întrebat dacă nu este curios de ce abia acum s-a instituit sens unic, bărbatul a susținut că „am auzit că locuiește ceva șef mare mai încolo cu câteva case“.

Sensul unic fluidizează traficul

Cătălin Dănciuț susține că sensul unic nu putea fi instituit pe întreaga stradă Grigore Ureche deoarece aceasta nu ar fi avut corespondent.

„Sensul unic a fost instituit doar pe o porțiune din Grigore Ureche și pe Trandafirilor pentru fluidizarea traficlui și pentru că această porțiune este și ruta Transurbanului. De asemenea, nu puteam institui pe toată strada Grigore Ureche deoarece aceasta nu avea corespondent“, susține Cătălin Dănciuț.

Șeful Poliției Rutiere este de părere că sensuri unice ar trebui introduse cât mai repede și pe toate străzile din oraș care se află în aceeași situație.

„Dacă va funcționa pe acest sistem vom introduce regula și în alte cartiere din oraș, unde se produc ambuteiaje zilnice, pentru a fluidiza traficul“,  a declarat Dănciuț.

Acesta a arătat că următorul cartier unde este posibil să fie aplicate aceste măsuri va fi cartierul Micro 17, zona din partea dreapta a bulevardului Independenței.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Carlin says:

  Este o mare minciuna cum ca masura introducerii sensului unic pe portiunea respectiva are ca scop fluidizarea traficului. Circulam zilnic pe strada aia, mereu era liber, absolut liber, niciodata mai mult de doua masini in intersectie. Este o mitocanie, si o dobitocie fara perdea din partea Administratorului de drum. Sunt strazi mult mai prioritare in oras pentru introducerea sensului unic, oricum in mare parte a strazilor sensul unic este o porcarie, daca ei nu sunt in stare sa amenajeze locuri de parcare asta nu inseamna ca trebuie ca toate strazile orasului sa fie cu sens unic. Dobitocie. Putea sa interzica doar accesul autobuzelor pe portiunea aia si rezolva problema.

  • Ioan says:

   Da, ai dreptate, si eu circul aproape zilnic si nu am vazut niciodata vreun ambuteiaj. Astia fac doar ce vor ei si de cele mai multe ori abuzuri. Politisti de crasma

 2. Tot el says:

  Ti-a pus ma-ta calimara in mana sa faci legea. Bine ca la tine se poate dormi noaptea ca tu iti pui acces interzis la peste 3,5 tone, dar in alte parti, …… crapa peretii.

 3. Eu says:

  se vede ca treaba e facuta cu scop si nu cu cap deorece la Lidl tot la fel de greu se circula!

 4. adc says:

  tupeu de militian se stie……

 5. Ionut says:

  noi (Universitatea Tehnica) am depus cam de 1 an cerere sa scoata linia dubla continua in zona intrarii in curtea facultatii, pe str. lucian blaga. dar nici pana azi…nu s-a intamplat nimic !

 6. laci says:

  E O PROSTIE SI CUM NU AVEA CORESPONDENT STR ION GHICA NU LEAGA STR GRIGORE URECHE CU P-TA 14 MAI CU ANI AN URMA ERA MAI AGLOMERAT CAND FUNCTIONA SI SAMOBILUL SIU TOT NU ERA PROBLEMA ACUMA ESTE PTR UN DESTEPT

Postaţi un comentariu