Se coace afacerea anului. Primăria a început negocierile pentru cumpărarea hotelului Dacia

Omul de afaceri Vasile Țânțaș speră să obțină peste 10 mil. euro pe clădire

Conducerea Primăriei Satu Mare a început negocierile cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş pentru cumpărarea clădirii hotelului Dacia, clădirea simbol a oraşului, monument istoric aflat într-o avansată stare de degradare după ce proiectul de modernizare a fost oprit din lipsa banilor.

Primarul Dorel Coica a declarat luni că au avut loc deja întâlniri, urmând să se discute şi decidă după ce va fi efectuată o expertiză privind preţul. ”Ducem negocieri acum cu patronatul, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, încercăm să îl cumpărăm înapoi şi să îl putem renova. Nu permite legea să intrăm pe domeniul privat. Deci dacă nu îl luăm înapoi de la familia Ţânţaş aşa va rămâne până când se dărâmă. Noi îi amendăm, luăm măsurile pentru că au stricat aspectul, din punct de vedere legal nu putem să facem nimic să-i obligăm”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, firma omului de afaceri are efectuată deja o expertiză, însă administraţia locală doreşte o expertiză proprie, urmând ca în cazul acceptării cumpărării preţul şi modalitatea de plată să fie făcute publice. Printre variante se află achitarea clădirii în rate pe mai mulţi ani. Coica a mai precizat că Hotelul ar putea fi transformat într-un frumos centru cultural, din fonduri europene.
Primarul Coica nu a precizat la ce valoare este estimată clădirea de către proprietar, însă surse din administrație susțin că pretenţiile financiare ale miliardarului negreștean sunt de 10-14 milioane de euro. În condiţiile în care clădirea necesită investiţii de milioane de euro ca să fie adusă la un stadiu acceptabil. De altfel, chiar și reprezentanții proprietarului recunosc că pentru a aduce Dacia la un nivel rezonabil este nevoie de investiții minime de 5 milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI
Hotelul Dacia – Zona zero a intereselor obscure

Distribuie:

Postaţi un comentariu