Scandalul înmormântărilor în cimitirele private. Preoții cedează la presiunea credincioșilor

Preoţii ortodocşi din Satu Mare și-au exprimat dorinţa unanimă a de-a oficia slujbe de înmormântare în cimitirul privat

Preoţii ortodocşi din Satu Mare vor putea oficia slujbe de înmormântare în cimitirul privat. Decizia a fost luată miercuri la nivelul Protopopiatului Ortodox în urma şedinţei pe care protopopul Ioan Socolan a avut-o cu preoţii. Întâlnirea preoţilor a avut loc la recomandarea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului ca la Satu Mare să se facă ordine în această privinţă, după scandalul iscat de cazul sătmăreanului Cristian Podină căruia, sub presiunea protopopului Ioan Socolan, i-a fost refuzată de către mai mulţi preoţi ortodocşi slujba de înmormântare a mamei sale în singurul cimitir privat din oraş.

După şedinţa de miercuri, protopopul Ioan Socolan a refuzat să comunice rezultatul întâlnirii, respectiv propunerile formulate în cadrul acesteia, dar prin intermediul unui comunicat al Biroului de Presă se arată că “propunerile făcute cu prilejul întâlnirii preoţilor au fiost înaintate Sfintei Episcopii pentru a fi aprobate, urmând ca în scurt timp să se primească un răspuns oficial care va fi adus la cunoştinţa poreoţilor şi credincioşilor”.  Deşi protopopul nu a dorit să comunice rezultatul întâlnirii, mai mulţi preoţi prezenţi la şedinţă au dezvaluit presei propunerile înaintate Episcopiei. Este vorba despre solicitarea, respectiv dorinţa unanimă a preoţilor ortodocşi din Satu Mare de-a oficia slujbe de înmormântare în cimitirul privat până când fiecare parohie va avea propriul cimitir în baza deciziei Administraţiei Publice.

Cazul sătmăreanului Cristian Podină şi atitudinea, respectiv deciziile strâmbe, subiective şi direct interesate ale conducerii Protopopiatului Ortodox Satu Mare au fost descrise în numărul de luni, 26 august, al cotidianului regional Transilvania Reporter, în reportajul Odihna veşnică, confiscată la poarta cimitirului.

 

Protopopul Ioan Socolan

Protopopul Ioan Socolan

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Marius says:

  Se tem pentru buzunar haita de pungasi, de aia au cedat!

 2. adi says:

  Singura lor credinta este BANUL, pe el il slujesc. Sa crape pielea de pe obrazul gros al acestui Nimeni cu barba, prin faptele lui isi dau arama pe fata . In loc sa sprijine educatia , sanatatea etc ei lupta pentru avere . Mi-e scarba de ei!!!

 3. melinda says:

  Ce sa ne asteptam de la,cica protopopul Socolan,cand de Boboteaza a trecut pragul unei persoane cu handicap sever la picior,cu o pensie amarata,si a mustrat-o ca nu are taxele platite catre biserica zicand ca problemele oamenilor pe el nu il intereseaza-Ma intreb eu,ce preot o fi asta,unul dintre cei care L-au rastignit pe Isus?Isi urmareste doar interesele sale,si sa nu uitam,ca meseria de preot este una foarte rentabila financiar

 4. PIONEER390 says:

  De 22 de ani I-l cunosc pe “acest nimeni cu barba”, daca ar fi sa scriu un comentariu complet a ceea ce am vazut eu cu ochii mei ca face, nu ce spun altii, ar avea multi ce citi vreo 2-3 ore. Cum inainte de 1992(cand a inceput constructia bisericii), ii era buna Dacia 1310 si o singura casa, (cea parohiala), iar acum are ce are… si cate masini are… vai de buzunarele mele goale! Ca sa I-l citez pe d-l Socolan, “pasarile nici nu ara, nici nu secera si au ce manca”, cand s-a referit la o predica de faptul ca nu trebuie sa fim iubitori de arginti ca Dumnezeu ne da exact cat avem nevoie. Atunci el de ce are trebuinta de atatia bani?

Postaţi un comentariu