Sătmărenii au plătit la buget peste 700 de milioane de lei

Directorul executiv al DGFP Satu Mare a prezentat bilanţul primele nouă luni ale anului 2013

Suma încasată pe primele nouă luni ale acestui an la bugetul Agenției Județene a Finanțelor Publice ale municipiului Satu Mare este mai mare cu 65 milioane de lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceeași situație se regăsește și la nivelul sumelor declarate, fiind încasați mai mulți bani cu 37 milioane de lei, față de 2012.

Dacă în primele nouă luni ale anului 2012 sumele încasare la bugetul de stat au ajuns la 643 milioane de lei, anul acesta, în aceeași perioadă, suma înregistrată este de 700 milioane. Pe de altă parte, au crescut și sumele declarate, de la 811 milioane de euro, la 849, în 2013.

„Preocupările principale de anul acesta au fost recuperarea arieratelor și reducerea evaziunii fiscale“, a declarat Mircea Ardelean, directorul executiv al DGFP Satu Mare.

Din evidenţele AJFP reiese că valoarea arieratelor este de 115 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, când valoarea acestor sume era la 155 milioane lei. Ardelean a mai declarat că până la 30 septembrie au fost înregistrate un număr de 2.393 de cereri de restituire a sumelor cu privire la taxa de poluare. Ardelean spune că până în prezent au fost restituite 9, 4 milioane lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu