Şase ucraineni, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări de 270.000 de euro

Polițiștii de frontieră au confiscat 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană

Şase cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră sătmăreni, cu focuri de armă, în zona localităţii Cămârzana, de la frontiera cu statul vecin, aceştia având asupra lor 138.000 pachete ţigări de contrabandă în valoare de peste 270.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, poliţiştii Sectorului Negreşti Oaş au observat un grup de persoane care transporta colete voluminoase peste frontiera de stat dintre Ucraina în România, deplasându-se spre interior pe direcţia localităţii Cămârzana.

‘Echipajele poliţiei de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite. Dată fiind situaţia de fapt, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani’, precizează sursa citată.

La faţa locului au fost descoperite 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 137.990 pachete cu ţigări, în valoare de 1.225.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au fost anunţate despre activitatea infracţională şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ulterior au informat că au reţinut şi ele pe teritoriul lor, pe aceeaşi direcţie, doi cetăţeni ucraineni şi au descoperit 9.750 pachete ţigări de aceeaşi marcă.

Cei şase cetăţeni ucraineni reţinuţi de poliţiştii de frontieră pe teritoriul României sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu