Șase şcoli din Satu Mare, fără apă şi grupuri sanitare

Autoritățile au analizat situația școlilor din județ. Fotoreporter: Vasile Mihovici

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Satu Mare sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, în fiecare dintre acestea fiind efectuate lucrări de igienizare a spațiilor. Declaraţia a fost făcută vineri de Mariana Roman, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, cu prilejul şedinţei Colegiului Prefectural.

Cu acelaşi prillej s-a precizat că, întrucât nu au apă potabilă şi grupuri sanitare interioare, şase unităţi de învăţământ din judeţ – arondate unor şcoli cu personalitate juridică, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare pentru anul şcolar 2013-2014, în timp ce alte şase se află în curs de obţinere a avizelor.

În judeţul Satu Mare, şcoala va începe luni în 134 de unităţi şcolare cu personalitate juridică – din care 66 în mediul urban şi 68 în mediul rural – respectiv în 136 de unităţi arondate – din care 36 în mediul urban şi 140 în mediul rural.

În privinţa efectivelor de elevi aflate în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, în clasa pregătitoare sunt înscrişi 3.168 elevi, faţă de 2.269 anul trecut, în clasa I-a – 2493 elevi, faţă de 3511 anul trecut, clasa a IX-a – 2926 elevi, faţă de 3052 anul trecut, iar la şcoala profesională- 364 elevi, faţă de 343 în anul şcolar trecut.

Distribuie:

Postaţi un comentariu