S-au primit în sfârşit banii pentru Sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare

Banii alocaţi Sănătăţii prin rectificarea bugetară aprobată la sfârşitul lunii iulie a.c., au ajuns la Satu Mare la finele săptămânii trecute. Potrivit preşedintei Georgeta Pop,   CJAS Satu Mare a primit 23.513.000 lei, mai mult cu 11, 24% faţă de bugetul existent până la 1 septembrie. Deşi sumele primite în plus nu sunt foarte mari, ele reprezintă o creştere satisfăcătoare pentru domeniile unde cererea este peste posibilităţi, afirmă Georgeta Pop.

“Am primit bani pentru laboratoare, unde s-au alocat sume în proporţie de 70% faţă de nevoi, adică 350.000 lei. De asemenea, s-au alocat 1.464.000 lei în zona specialităţilor clinice, ceea ce asogură nevoile pentru trei luni. Îmbucurător este faptul că s-au primit bani pentru dispozitivele medicale, ceea ce ne va permite să lichidăm listele de aşteptate până la sfârşitul anului” – afirmă preşedinta CJAS Satu Mare.

Prin rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie, spitalele nu au primit bani, acestea fiind obligate să se încadreze în bugetele deja contractate. Totodată, managerilor de unităţi medicale cu paturi li s-a cerut să întocmească planuri de reducere a cheltuielilor. La mijlocul lunii august, în situaţiile înaintate Instituţiei Prefectului, managerii spitalelor din judeţ au arătat că vor pune în aplicare  planurile de reducere a cheltuielilor prin limitarea a cam tot ce îl priveşte pe asigurat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu