S-a găsit soluţia pentru casa de pe Rândunelelor: limitarea vitezei la 30 km/oră!

Situația imobilului de pe strada Rândunelelor nr. 1 din Satu Mare este nerezolvată de opt ani

Autoritățile au găsit soluția pentru casa care stă proptită în doi stâlpi de opt ani pe strada Rândunelelor : va fi limitată viteza în zonă la 30 de km/oră în condițiile în care este vorba de o arteră importantă de circulație, strada pe care intră turiștii în țară.

Astfel, reuniţi miercuri în şedinţă, membrii Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Satu Mare au decis înfiinţarea unei treceri de pietoni pe strada Ştefan cel Mare, la intersecţia cu străzile Ceahlăului şi Marsilia, precum şi limitarea în zonă a vitezei de circulaţie a autovehiculelor, la 30 km/h, deoarece imobilul situat pe strada Rândunelelor nr.1 prezintă risc ridicat de prăbuşire şi constituie un posibil pericol pentru pietoni.

Membrii Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei au mai decis amplasarea în municipiu a trei semafoare cu buton în dreptul a tot atâtea treceri de pietoni. Este vorba despre trecerile de pietoni de pe drumul Careiului, dinspre şi înspre aleea Universului, strada Martirilor Deportaţi – în dreptul intrării în Piaţa de Alimente nr.1, respectiv bulevardul Octavian Goga, în zona supermarketului Billa.

Situația imobilului de pe strada Rândunelelor  nr. 1 din Satu Mare este nerezolvată de opt ani. Clădirea este pe jumătate prăbușită și stă să se dărâme, cu toate că este trecută pe lista monumentelor istorice. Amplasat într-o zona centrală, intens circulată, imobilul afectează grav imaginea oraşulului, pune în pericol pietonii și îngreunează traficul. Locatarii corpului afectat au fost nevoiți să evacueze spațiul din cauza riscului de prăbușire încă din 2005, iar oficialii Sătmarului dau din coate pe motivul că nu aparține Primăriei. În acest context, starea clădirii se degradează pe zi ce trece, iar lipsa de interes și nepriceperea autorităților locale, vor duce, inevitabil, la prăbușirea construcției.

Distribuie:

Postaţi un comentariu