Cei mai buni pictori sătmăreni, la bienala „Alb-Negru”

Atracția vernisajului a reprezentat-o seria de lucrări a artistului Dan Perjovschi

Simpozionul „Mesajul artistic în spațiul public” i-a reunit luni, la Muzeul de Artă din Satu Mare, pe unii dintre cei mai valoroşi artişti sătmăreni. Organizat în cadrul bienalei „Alb-Negru”, evenimentul a avut scopul de a educa publicul, în special pe cel tânăr, cu privire la arta contemporană.

În cadrul simpozionului a fost vernisată o expoziţie, operele de artă tratând diverse teme, de la cele religioase și până la conflictele militare globale, fiind abordate şi subiecte de actualitate precum Roșia Montană sau scandalul diplomatic din jurul lui Edward Snowden.

Cele mai apreciate au fost desenele artistului Dan Perjovschi, adunate și reproduse pentru publicul participant sub forma unor gazete cu pagini de administrație, cultură, social, învățământ sau politică internațională.

„Prin acest vernisaj s-a dorit în special o educare a publicului tânăr în privința artei contemporane și a modului în care aceasta reușește să surprindă realitățile acestor zile”, ne-a declarat reprezentantul Muzeului Județean Satu Mare, Felicia Grigorescu.

În cadrul expoziției au fost prezentate printre altele și lucrări precum: „Alege negrul infinit”, realizată de Vlad Iepure; „Orizont” de Laura Ghinea; „Somnul națiunii naște monștri” a lui Valer Sasu sau „Coloana cu sfârșit”, realizată de Mikloș Onucsan. Printre artiști a căror lucrări au fost expuse la vernisaj se numără Laura Ghinea, Adrian Golban, Vlad Iepure, Eszter Láng, Szilárd Miklos, Miklos Onucsán, Dan Perjovschi, Valer Sasu şi Luciana Tămaş.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu