Romii se plâng de discriminare şi că nu au curent

Romii se plâng că sunt discriminaţi când doresc să se angajeze

Reprezentanţii mai multor comunităţi de romi din judeţul Satu Mare au solicitat sprijinul autorităţilor pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Vineri, cu prilejul şedinţei grupului de lucru mixt pentru incluziunea romilor, organizată la Prefectură, reprezentanţii romilor din Sătmărel, Racşa, Botiz şi Craidorolţ au ridicat aceeaşi problemă: lipsa curentului în casele în care locuiesc.

În Sătmărel, în această situaţie se află 50 de familii, în timp ce liderul romilor din Racşa a afirmat că 14 copii sunt nevoiţi să înveţe la lumina lumânărilor, iar cel din Botiz a afirmat că romii care locuiesc pe strada Veseliei încă aşteaptă ca primarul comunei să-şi respecte promisiunile făcute în campania electorală.

Un reprezentant al romilor care locuiesc în blocul CD2 de pe strada Ostrovului din municipiul Satu Mare s-a plâns de faptul că ţiganii sunt discriminaţi când doresc să se angajeze, doar pentru că sunt de etnie romă. El a cerut autorităţilor să se implice în găsirea unor locuri de muncă pentru romi şi să dea dovadă de receptivitate când ţiganii solicită să fie primiţi în audienţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu