Promovabilitatea la BAC a crescut cu un procent după contestații

Foto: qmagazine.ro

În urma contestațiilor depuse de cei nemulțumiți de notele obținute la examenul de toamnă al Bacalaureatului, doi sătmăreni au reușit să promoveze examenul, iar patru au obținut note mai mici decât cinci. De asemenea, procentul de promovabilitate la nivelul județului a crescut cu aproape un procent, de la 20, 95% la 21, 89%.

IȘJ Satu Mare a afişat rezultatele finale la Examenul Naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2013, după soluţionarea contestaţiilor. Din cele 211 contestaţii depuse au fost admise un număr de 56, dintre care la 31 de lucrări notele au crescut, iar la 25 de lucrări notele au scăzut. La două dintre lucrările contestate cu note mai mici decât cinci li s-a mărit nota, devenind promovabilă, iar patru dintre lucrările contestate cu note mai mari decât cinci, în urma recorectării aceștia au obținut note care nu le-au permis promovarea.

În urma soluţionării contestaţiilor numărul candidaţilor care au promovat examenul a crescut cu 10, iar procentul final de promovabilitate la nivel de judeţ este 22, 18% pentru candidaţii din promoţia curentă şi 21, 31% pentru candidaţii din promoţiile anterioare, rezultând un procent total de promovabilitate pe judeţ de 21, 89%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu