“Reîntâlnire“ cu Maria Tănase, la Muzeul de Artă

Expoziția va putea fi vizualizată atât sâmbătă, cât și duminică, la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Satu Mare va organiza în data de 14 septembrie, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea unei mari voci a României, Maria Tănase, o “reîntâlnire“ cu aceasta, prin intermediul unei expoziții de fotografii care redau momente din viața artistei.

Muzeul invită sătmărenii la o reîntâlnire cu Maria Tănase, într-o expoziţie muzicală cu fotografii şi evenimente din viaţa artistei, şi cu amintirile celor care au avut şansa şi bucuria să o întâlnească. Muzeul, care printre funcţiile sale, o are şi pe aceea de păstrător al valorilor culturale locale şi naţionale, doreşte să redea unei generaţii care i-a fost contemporană, bucuria reîntâlnirii cu inegalabila interpretă dar şi bucuria unei descoperiri, pentru nepoţii acelei generaţii.

Sătmărenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, la întâlnirea cu Maria Tănase şi cu expoziţiile Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare. Expoziția va fi deschisă sâmbătă, 14 septembrie, între orele 12.00 şi 20.00, și va putea fi vizitată şi duminică între orele 10.00 şi 14.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu