Regal muzical simfonic în Piaţa “25 Octombrie”

Sute de sătmăreni au asistat joi seara la concertul extraordinar din Piaţa 25 Octombrie

Sute de sătmăreni au asistat joi seara la concertul extraordinar susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii “Dinu Lipatti” în Piaţa “25 Octombrie”. Organizat în luna august în acelaşi loc pentru al patrulea an consecutiv, concertul reprezintă deja unul dintre cele mai importante evenimente muzicale sătmărene ale anului.

Sub bagheta dirijorului german Franz Lamprecht, orchestra a interpretat lucrări de mare popularitate ale unor compozitori consacraţi: “Marşul Bariatinski” de Johann Strauss, Csardas din “Lacul Lebedelor” de P.I. Ceaikovski, cavatina “Quando m’en vo” din “Boema” de Giacomo Puccini, Dansul slav de Antonin Dvorak, “Valurile Dunării”, de Iosif Ivanovici, Uvertura “Fiica regimentului” de Gaetano Donizetti,   “New York, New York”, Marşul încoronării din “Profetul” de Meyerbeer, aria “Buzele mele ce sărută fierbinte”, din opereta “Iudita” de Franz  Lehar, suita “Jurassic Park”, de Williams, aria “I could have danced all night” din musical-ul “My Fair Lady” şi un potpuriu omagial Louis Armstrong.

Surpriza serii a fost soprana Luiza Fatyol de la Opera din Dussseldorf care a încântat publicul cu prezenţa şi vocea deosebite.

concert-aer-liber3

concert-aer-liber2

Distribuie:

Postaţi un comentariu