Recomandarea ambasadorului Olandei: Eliminaţi birocraţia!

Walterus Reijers, consulul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj Napoca, a propus oficialilor sătmăreni să realizeze în primul rând un site special pentru investitori

Prefectul Eugeniu Avram a primit joi, 22 august, vizita Excelenţei Sale ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti -Matthijs van Bonzel, şi a consulului onoric al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj Napoca –  Walterus Reijers. La întâlnire au participat viceprimarul Radu Roca, şi directorul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură –  Daniela Culic.

Celor doi oficiali le-au fost prezentate oportunităţile pe care judeţul Satu Mare le oferă străinilor interesaţi să investească, fiind amintită între altele poziţia strategică a judeţului care reprezintă o poartă de legătură cu ţările învecinate prin intermediul Aeroportul Internaţional şi Zonei Industriale amenajate conform cerinţelor Uniunii Europene. Au fost amintite, de asemenea, cele 24 de firme olandeze care dezvoltă afaceri în judeţul Satu Mare alături de mari concerne germane .

Excelenţa Sa ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, s-a arătat impresionat de potenţialul economic pe care judeţul Satu Mare îl are, dar a accentuat importanţa deschiderii pe care autorităţile sătmărene trebuie să o manifeste faţă de potenţialii investitori, inclusiv  prin eliminarea birocraţiei care împiedică investitorii să-şi dezvolte afacerile.

Walterus Reijers, consulul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj Napoca, a propus oficialilor sătmăreni să realizeze în primul rând un site special pentru investitori, în limba engleză, dedicat străinilor care doresc să investească, susţinând că astfel de site-uri există în alte judeţe ale ţării şi s-au dovedit a fi eficiente.

În ceea ce priveşte investiţiile în domeniul agriculturii, cei doi diplomaţi olandezi au propus oficialităţilor sătmărene să găsească soluţii de atragere a tinerilor către mediul rural şi încurajarea formelor de asociere în agricultură, şi să rezolve problema titlurilor de proprietate, lucru necesar pentru dezvoltarea sectorului Agriculturii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu