Proiecte de 40 milioane de lei, blocate de contestații

Din cauza contestațiilor, licitații în valoare de peste 40 milioane de lei sunt nefinalizate

            Operatorul de apă Apaserv a anulat licitația pentru reabilitarea conductei de aducțiune pentru orașul Negrești-Oaș, după ce una din firmele care și-a anunțat intenția de a participa la licitație a reclamat că documentația conține “abateri grave de la prevederile legislative ce afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”. Procedurile de licitație au fost deja reluate.

Lucrarea este o investiție de 8 milioane de lei și presupune reabilitarea conductei de aducțiune prin care se realizează transportul apei brute în orașul Negrești Oaș și a tronsoanelor de aducțiune Valea Rea, Valea Alba și Tur.

GSV Trans Zalău, campioană la contestații

Directorul Apaserv Satu Mare, Dan Stejerean, s-a plâns de mai multe ori că proiectul privind reabilitarea sistemului de apă din județ este în pericol din cauza contestațiilor depuse de firmele participante la licitații. Dan Stegerean spune că până în prezent la licitațiile organizate au fost depuse nu mai puţin de 27 de contestaţii, majoritatea de aceleaşi firme.

GSV Trans Zalău, care a depus contestația și pentru reabilitarea conductei de aducțiune pentru orașul Negrești-Oaș, este recordmena contestațiilor. Zălăuanii au contestat și licitațiile pentru lucrările de “Construcție și reabilitare a rețelei de apă și canalizare a orașului Negrești-Oaș” și „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Satu Mare”. Acestea au fost respinse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Contestatari din Portugalia și Spania

Din cauza contestațiilor sunt nefinalizate licitații în valoare de peste 40 milioane de lei. Firma Edioc din Portugalia a blocat “Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din Negrești-Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”, proiecte în valoare de 16 milioane de lei.

Spaniolii de la Espina au blocat licitația pentru “Reabilitarea stației de tratare a apei potabile și captărilor din orașul Negrești-Oaș, reabilitarea stației de tratare a apei potabile din orașul Tășnad și construirea stației de epurare a apei potabile și captărilor din orașul Livada”, proiecte de 22 milioane de lei.

Contractul pentru achiziționarea de vidanjoare, adjudecat la începutul anului trecut, a fost reziliat anul acesta pentru că, la un an de la semnare, firma Saero București a renunțat la contract.

[stextbox id=”custom” caption=”Proiect de 433 milioane de lei”]Proiectul privind reabilitarea sistemului de apă din județ este finanțat din Fondul de Mediu şi co-finanţată de Uniunea Europeană, are o valoare totală de 102.912.628 euro,   echivalentul a 433 milioane lei, fără TVA. Obiectivul general al Proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în 14 localităţi din judeţul Satu Mare (Satu Mare, Botiz, Lazuri, Păuleşti, Ambud, Odoreu, Carei, Foieni, Căpleni, Negreşti Oaş, Tăşnad, Livada, Ardud, Mădăras) incluse în proiect. Apaserv Satu Mare trebuie să finalizeze proiectul până la sfârșitul anului viitor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu