Programarea căsătoriilor, la un click distanţă

Ionel Torja, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor

Prin intermediul unei aplicaţii care va permite înregistrarea online a documentelor necesare oficierii căsătoriei civile, precum şi programarea datei, zilei şi orei pentru care optează, sătmărenii care doresc să-şi unească destinele vor fi scutiţi de drumul până la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor.

Ionel Torja, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, afirmă că aplicaţia va putea fi accesată în curând de pe site-ul oficial al Primăriei Satu Mare, www.satu-mare.ro, şi că, spre deosebire de alte oraşe din ţară unde metoda este deja implementată, aplicaţia este realizată şi va fi coordonată de specialiştii Primăriei, ca atare nu vor trebui achitate nici taxe pentru gestionarea aplicaţiei, aşa cum se procedează în oraşe precum Oradea sau Cluj Napoca. Utilizarea aplicaţiei va determina inclusiv decongestionarea ghişeelor de la Serviciul de Stare Civilă, spune Ionel Torja.

“De-acasă, sau din străinătate, se va putea programa online căsătoria civilă. Prin această măsură încercăm să decongestionăm ghişeele Serviciului de Stare Civilă, deoarece în prezent,   timpul alocat fiecrei persoane care se prezintă la ghişeu pentru depunerea actelor, depăşeşte 15 minute”- a declarat directorul Ionel Torja.

Aplicaţia va putea fi accesată cel mai târziu la începutul lunii decembrie, iar prin intermediul acesteia vor putea fi văzute şi rezervate cu precizie zilele săptămânii când se oficiază căsătorii civile, precum şi orele disponibile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu