Producători clandestini de ţigări, ridicați pe sus de DIICOT

Procurorii DIICOT au efectuat si in Satu Mare o perchezie / Sursa foto: exclusivnews.ro

Un grup de evazioniști au fost ridicați astăzi pe sus de către procurorii DIICOT Dâmbovița, în cadrul unei acțiuni de percheziții domiciliare din trei județe, dintre care și una la Satu Mare. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus statului ar fi de 300.000 de euro.

Procurorii DIICOT  Dâmboviţa, împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat în această dimineață o  acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 14 persoane, specializat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin fabricarea de produse accizabile din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Procurorii suspectează că inculpații fabricau în mod ilegal ţigarete încă din 2012, în locații în care deţineau aparatura necesară desfăşurării acestei activităţi, dar şi materiale consumabile utilizate pentru producerea ţigaretelor. Potrivit anchetatorilor, țigaretele produse erau ulterior comercializate în mod ilegal pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

În Dâmbovița au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, în Prahova șase şi una în Satu Mare. Au fost identificate şi ridicate aproximativ 10 kg de tutun vrac și 12.500 de țigarete. Investigatorii susțin că prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională de care sunt suspectaţi învinuiţii este de aproximativ 300.000 de Euro.

În acest moment, învinuiții sunt audiați la sediul DIICOT Dâmbovița, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu