Probleme cu restituirea terenurilor în trei localități din județ

La ședință au participat secretarii primăriilor din județul Satu Mare

Până în data de 15 septembrie, unitățile administrativ-teritoriale din judetul Satu Mare vor trebui să înainteze Prefecturii situația cererilor nesoluționate, în conformitate cu prevederile Legii 165 din 16 mai 2013.

Joi, în cadrul unei ședințe cu secretarii primăriilor din județul Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram s-a referit la necesitatea urgentării preocedurilor privind evidența cererilor nesoluționate. Cu mentiunea că, până la sfârșitul anului, fiecare unitate administrativ-teritorială va trebui să finalizeze inventarierea terenurilor rămase disponibile, astfel încât, începând cu anul viitor, să se poată proceda la punerea în posesie a persoanelor îndreptățite.

Potrivit celor declarate de Cosmin Dorle, șeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii, până în prezent, în județul Satu Mare, cererile de restituire au fost soluționate în proporție de 94%.

În privința unităților administrativ-teritoale cu probleme, Cosmin Dorle a menționat comunele Certeze, Pomi și Viile Satu Mare, în timp ce comuna Petrești a fost mentionată ca având cele mai multe cereri soluționate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu