Prinşi la Petea cu un BMW furat în valoare de 66.000 de euro

Sursa foto: cartype.com

Doi ieșeni sunt cercetați de polițiștii de frontieră după ce au încercat să intre în România prin Vama Petea cu o mașină marca BMW X1, în valoare de 66.000 de euro, care figurează ca fiind furată din Spania.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ITPF Sighetu Marmației, Alexandru Gabriel C., 26 de ani, din județul Iași, s-a prezentat luni, 11 noiembrie,  la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pentru a intra în România. Acesta conducea un autoturism marca BMW X1, cu numere de Spania. Împreună cu el în mașină se afla și Alin C., în vârstă de 35 de ani. La controlul documentelor, polițistul de frontieră a observat că certificatul de înmatriculare și cel pentru inspecția tehnică nu întrunesc condițiile de formă și fond. De asemenea, seria de șasiu prezenta urme de modificare, iar portiera stânga față a autoturismului avea urme de vopsea proaspătă în zona mânerului.

“În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mașina, care de fapt are un alt număr de înmatriculare și aparține unui cetățean din Madrid, figurează ca fiind furată din Spania din septembrie 2012. Totodată, pasagerul Alin C. a prezentat un contract de vânzare – cumpărare pentru mașină, între el și o persoană din Spania”, mai precizează sursa citată.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 66.000 euro, a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor. Șoferul este cercetat pentru uz de fals, iar pasagerul pentru tăinuire la furt.

Distribuie:

Postaţi un comentariu