Principele Nicolae nu mai vine la Satu Mare

Principele Nicoale nu va mai fi prezent la manifestările de la Satu Mare, organizate în cinstea bunicului său

Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României, nu va mai ajunge la Carei și la Satu Mare, pe 21 și 22 octombrie, la manifestările organizate de instituțiile de cultură din cele două orașe cu ocazia aniversării zilei de naștere a Majestății Sale Regele Mihai I. Potrivit persoanelor din staff-ul Principelui, acesta nu va onora cu prezența manifestările organizate din motive medicale.

Organizatorii celor două evenimente susțin că în ciuda acestei proaste vești, nu se va schimba nimic din programul stabilit, iar absența Majestății Sale va fi într-un fel înlocuită cu prezența fotografului Casei Regale.

Reamintim că luni, 21 octombrie, de la ora 19:15, în Sala de Expoziții a Castelului Károlyi, va avea loc deschiderea expoziției aniversare a Regelui Mihai I. Începând cu ora 19.30, în Sala Cavalerilor, se va desfășura un concertul regal, organizat cu ocazia aniversării zilei de naștere a Majestății Sale Regele Mihai I al României, susținut de orchestra Camerata Consonantia a Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, sub conducerea artistică a maestrului Rudolf Fátyol – vioară. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

La Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare organizează a doua zi, pe 22 octombrie 2013, ora 16:00, la Muzeul de Artă, o expoziție de fotografie dedicată Majestății Sale Regele Mihai I și Casei Regale a României. Îmbinând tradiția cu actualitatea prin expunerea unor fotografii din patrimoniul muzeului şi a celor realizate de către Daniel Angelescu, fotograful oficial al Familiei Regale, expoziția se adresează publicului sătmărean şi încearcă să-i aducă în atenţie rolul Majestăţii Sale Regele Mihai I şi a Casei Regale a României de-a lungul istoriei deformate de anii grei ai perioadei comuniste.

Distribuie:

Postaţi un comentariu